2016 július 09.

Parádézott a Benedek-csapat a brazilok ellen

Kilenc góllal verte férfiválogatottunk a brazilokat felkészülési mérkőzésen Miskolctapolcán. Az első negyed döntetlenje után, fokozatosan nyílt az olló, végül Varga Dénes vezérletével sima győzelem született.

Kazany, 2015. augusztus 6. Varga Dénes (b) és az amerikai Josh Samules az 5-8. helyért játszott Magyarország - Egyesült Államok férfi vízilabda-mérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 6-án. A címvédő magyar válogatott 13-9-re győzött, így az ötödik helyért játszhat.  MTI Fotó: Kovács Anikó

VArga Dénes ötször volt eredményes Brazília ellen (Fotó: Kovács Anikó /archív)

Sok minden történt a héten férfiválogatottunk háza táján, elég csak a keretszűkítésre vagy a csapatkapitány személyének változására gondolni. Ma pedig itt volt a következő feladat a fiúk előtt, Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazil válogatott volt az ellenfél. A helyszín ismerős és kedves lehet, hiszen egy évvel ezelőtt 10-7-re vertük  az ausztrálokat itt.

A mérkőzésen nem kellett sokat várni az első gólra, egy perc sem telt el Tóth Márton talált be előnyből, 1-0. A brazilok a nyolc perc derekán egalizáltak, Gomes villant. Ezek után hiába voltunk többször is fórba, kihagytuk helyzeteinket, így 1-1-el zárult az etap. A második negyed elején Vámos előnyből ismét megszerezte a vezetést, majd új csapatkapitányunk Varga Dénes értékesített egy büntetőt. Sőt Manhercz révén már három gólra duzzadt a különbség, ami a hajráig meg is maradt. A nagyszünetig még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolat az együttes. Zalánki duplájával és Tóth góljával 8-3-ra vezetett a Benedek-csapat.

A harmadik negyedben sem tudtak zárkózni a brazilok. Ismét növeltük a különbséget a Varga-testvérek és Tóth jóvoltából, így már 11-4 állt az eredményjelzőn. Az utolsó negyedben Varga Dénes – új – csapatkapitányhoz méltóan még három gólt szerzett, míg a másik oldalon Ginardes volt eredményes. A magyar válogatott, így magabiztosan 14-5-re győzött. Folytatás a BENU-Kupán.

Felkészülési mérkőzés: 

Magyarország – Brazília 14-5 (1-1, 7-2, 3-1, 3-1)

Magyarország: Nagy V. – Erdélyi, Vámos 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 5, Tóth M. 3. Csere: Zalánki 2, Manhercz 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Kis G., Bedő, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Brazília: Soro – Crivella, B. Gomes 2, Delgado, Silva, Perrone, Vrlic 1. Csere: G. Gomes, Alonso, Salemi, Rocha, Guinardes 2, Correra, Franco. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Gól/emberelőny: 5/9, ill. 2/8
Gól/ötméteres: 1/2, ill. –

Benedek Tibor az M4 Sport-nak: Az első negyedben voltak nehézségeink, még a reggeli tornatermi edzés benne volt az izmokban, ezért nem voltunk elég dinamikusak. Ezután elkezdtük a játékunkat játszani. A második negyedtől azt a játékot játszotta a csapat, amit szerettem volna. Elég sok játékos kap szerepet a center fogásában, ezért lehetőség nyílik arra, hogy minden védőjátékos, akár támadó szerepben is szerepet kapjon. Már azt a játékot játszottuk, amit elképzelünk. Ebben volt egy-két plusz játékos, Tóth Márton és Bedő Krisztián személyében. Ez a brazil csapat megverte a horvátok a világliga csoportmérkőzéseken. Úgy gondolom, hogy ebben a brazil csapatban benne van egy meglepetésmeccs az olimpián. Fontos, hogy ne pont ellenünk legyen. Hazai pályán fognak játszani, úgyhogy fel kell ellenük készülni, de a két csapat között az ötgólos különbséget mindenkor reálisnak tartom.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek