2015 augusztus 28.

OSC – Kaposvár: Még tart a felkészülés

A Nyéki Imre Uszodában egy felkészülési mérkőzés keretein belül mérte össze jelenlegi erejét az A-Híd OSC-Újbuda és a Kaposvár vízilabda csapata. A helyszínre a vizipolo.hu csapata is kilátogatott.

IMG_4212

 

A rekkenő hőség ellenére baráti hangulatban szálltak medencébe az Újbuda és a Kaposvár vízilabdázói. A csapatok felkészülése még javában zajlik, azonban egy felkészülési mérkőzés mindig remek alkalmat kínál az együttesek aktuális erejének felmérésére.

IMG_4234

 

Az A-Híd OSC-Újbuda csapatának válogatott játékosát, Gór-Nagy Miklóst faggattuk csapatának felkészülési időszakáról.

Hogyan fogtok formába lendülni a szezonkezdetre?

G.-N.M.: Én csak nem rég csatlakoztam a csapathoz, a vakációmról tértem vissza a héten. A csapattársak viszont erőnléti edzéseket végeznek, valamint már edzőteremben is dolgoznak, hogy minél hamarabb el tudjuk érni a  megfelelő kondíciót.

Veled együtt akkor már a teljes keret dolgozik a sikerért?

G.-N.M.: A válogatott játékosok és a külföldi csapattársak csak később csatlakoztak a kerthez, így nekünk is kell egy kis idő, hogy újra formába jöjjünk.

Mennyire tartod egységesnek az idei keretet, mennyire lesz nehéz beépíteni az új játékosokat?

G.-N.M.: Nem sok új játékos érkezett, szerencsére sikerült egyben tartani a csapatot a következő idényre is. Szerettünk volna kifejezetten center posztra egy jó játékost igazolni, ez sikerült is. Így szinte már csak neki kell beilleszkednie a csapatba.

Mi vár rátok az elkövetkezendő időszakban?

G.-N.M.: Szeptember első hetében indul a Bajnokok Ligája selejtezője, ezért Grúziába kell majd utaznunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. A német Hannover, a francia Marseille és a grúz Lokomotív Tbilisi lesz az ellenfelünk.

Bajnokok Ligája lebonyolítás:

A magyar bajnok Szolnok a második selejtezőkörben kapcsolódik a küzdelmekbe, míg az Eger főtáblásként kiemelt, és csak a végső szakaszban száll be a 2015/16-os sorozatba. A LEN megtartotta a főtábla sorsolását is, ez alapján idén is egy csoportba került az Eger a Barceloneta és az Olympiakosz csapatával, és ott van a csoportban a német Spandau is. A másik csoportban a Pro Recco szerepel a főtáblán. A főtábla nyitóköre október 28-án lesz, addig a selejtezőkörök is lezajlanak. A 16 csapatot négy négyes csoportba sorsolják majd, ahonnan az első két helyezett jut a végső körbe. Az első helyezetteket sorsolják össze a második helyezettekkel, a győztesek jutnak fel a főtáblára. A Final Six időpontja: 2016. június 2-4.

A Bajnokok Ligája első selejtezőköre (szeptember 4-6.):

A csoport (Herceg Novi, Montenegró):

Mladost Zagreb (horvát)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Spartak Volgograd (orosz)
Montpellier (francia)

B csoport (Málta):

Sport Management Verona (olasz)
Digi Oradea (román)
Budva (montenegrói)
Valletta (máltai)

C csoport (Tbiliszi, Grúzia):

A-Híd-OSC-Újbuda
Hannover (német)
Marseille (francia)
Lokomotiv Tbilisi (grúz)

A csoportokból három csapat jut tovább a következő körbe, ahol csatlakoznak a következő csapatok: Primorje Rijeka (horvát), Duisburg (német), Vouliagmeni (görög), Szolnoki Dózsa-Közgép, Sabadell (spanyol), Brescia (olasz), Radnicski Kragujevac (szerb).

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol)
ZF-Eger (magyar)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Spandau Berlin (német)

B csoport:

Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek