2020 május 11.

Olimpiai selejtező: Bíró Attila örül az új időpontnak

A női vízilabda kapitány kedvezőnek nevezte a januári trieszti olimpiai kvalifikációs torna időpontját.

Mint beszámoltunk róla, a FINA az olimpiai kvalifikációs női vízilabda tornát januárra halasztotta. A napokban Bíró Attila is megszólalt az ügyben.:

„Nagy meglepetés nem ért, csak az volt a kérdés, jövő januárra, februárra vagy márciusra írják ki. Jó, hogy tudjuk már a konkrét időpontot, mert noha több mint fél év van addig, előttünk van a céldátum, mindent ehhez mérten tudunk kialakítani, tervezni” – idézi a magyar szövetség honlapja Bíró Attilát.

A szövetségi kapitány hozzátette, a januári rendezés abból a szempontból kedvező, hogy könnyebb felépíteni a szezont, egy márciusi selejtező kettévágta volna a remélt hazai és nemzetközi idényt is. Az időpont másik előnye a szakember szerint, hogy mivel a selejtezőt szinte pontosan az idei Európa-bajnokság után egy évvel rendezik, a „rendkívül jól sikerült, igazán minőségi utolsó felkészülés” támpontot adhat. „Nem mondom, hogy ezt másoljuk, mindenesetre valami nagyon hasonlót csinálhatunk – mondta a szakvezető.”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek