2015 szeptember 02.

Olimpia 2024: Boston helyett Los Angeles

Az Egyesült Államokból Boston helyett Los Angeles indul a 2024-es olimpia rendezési jogáért, így határozott az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC). A USOC korábban Bostont jelölte pályázónak, azonban a keleti parti metropolisz öt hete visszalépett a csekély lakossági támogatás és anyagi megfontolások miatt. Ezután lett Los Angeles a favorit.

Bostonnal ellentétben Los Angelesben sok sportlétesítmény már áll, bár felújításra szorul. Ez érvényes a Memorial Coliseumra is, amely a tervek szerint az 1932-es és 1984-es nyári játékokhoz hasonlóan a központi Olimpiai Stadion lenne. A kaliforniai város 4,1 milliárd dolláros (1127 milliárd forint) költségvetéssel számol a 2024-es olimpiára.

Dagály_uszodaImpozáns arénát tervnek a 2017-es budapesti vébére is / Fotó: origo

Eddig Budapest és Los Angeles mellett Hamburg, Toronto, Róma és Párizs jelentkezett. Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) eltörölte a jelöltek köztes szűrését, azaz a szűkített listát, ezért az összes jelentkező végig versenyben marad, és ott lesz a 2017 szeptemberi, limai helyszínkijelölésen, írja az MTI. A pályázó városoknak szeptember 15-ig kell jelezniük szándékukat a NOB-nál.

hosszu_02Fotó: MTI

Hosszú Katinka augusztus végén azt nyilatkozta, hogy 2020-ig biztosan szeretne úszni, viszont amennyiben Los Angeles megkapja a 2024-es Olimpia rendezési jogát, elképzelhető, hogy rajthoz fog majd állni még az amerikai nagyvárosban is.

MTI

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek