2016 január 11.

Olasz válogatott: Tempesti 400

Különleges nap ez az olasz hálóőr életében. Stefano Tempesti ma négyszázadszor húzza fel a válogatott sapkát, ezzel  illusztris klubhoz csatlakozik.

Stefano Tempesti vizipolo

Ma Olaszország is megkezdi a küzdelmeket a belgrádi Eb-n, a taljánok a németekkel játszanak. A válogatott csapatkapitánya, Stefano Tempesti életében nagy meccs lesz, hiszen négyszádszor fogja védeni a csapat kapuját. Ezzel egy szűk klubhoz csatlakozik, olyan jól csengő nevekhez, mint Carlo Slipo (482), Alessandro Calcaterra (449), Roberto Calcaterra (431), Mario Fiorillo (444), Fabio Bencivenga (425), Amedeo Pomilio (416), Alberto Angelini (416), Francesco Attolico (414), Sandro Campagna (408).

Aki egy kicsit is figyelemmel követi a sportágat nem kell bemutatnunk Tempestit. Az olaszok világbajnoka (2011), olimpiai ezüstérmes (2012), Európa-bajnoki ezüstérmese már 1997 óta tagja a válogatottnak. Majd húsz éve (1997. június 19-én) debütált a csapatban a Mediterrán Játékokon. A kerek fordulóról pedig így vélekedett: “Büszke vagyok rá. Pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ezt a számot elérem. Ez egy fontos pont az életemben, hiszen nem mindenki lehetett ennyiszer tagja a csapatnak.”

Mint már megírtuk, az olaszok legendája a riói olimpiáig szeretné folytatni válogatott pályafutását, addig még sok mérkőzéssel gyarapodhat a mostani szám.

ÉLŐ stream-en itt lehet nézni az Eb összes találkozóját…

Minden, amit az Eb-ről tudni kell…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek