2015 március 23.

Női világliga: a nemzetközi helyzet fokozódik

Az utolsó előtti fordulót rendezik meg a női vízilabdázók világliga-selejtezőjében. Az biztos, hogy a magyar válogatott nem kaphat ki Olaszországban kedden este, ha tovább akar jutni csoportjából a nyári fináléba.noi valogatott - magyar-francia mti02

Sorsdöntő meccset játszik kedden este az olaszországi Imperiában a magyar női válogatott a hazaiak ellen. Magyar győzelem esetén megmarad a remény arra, hogy Merész András tanítványai továbbjussanak a nyári világliga-döntőbe, amelyet Kína rendezhet meg. Mint ismert, a két csoport győztese, illetve a jobbik csoportmásodikat illeti meg a részvétel dicsősége. A helyzet bonyolult. Annyi biztosnak látszik, hogy olasz győzelem esetén a vonat elment, ugyanis az oroszok holnap várhatóan megverik a még pont nélkül álló franciákat, és ebben az esetben – amelyre gondolni sem szabad – a magyar válogatott az utolsó fordulóban már nem érhetné be vetélytársait. Döntetlen és magyar győzelem esetén a végére marad a döntés, és sok minden függ attól is, a másik csoportban hogyan alakul a második helyért a küzdelem.

A két játékvezető a görög Nikolaosz Sztavroplusz és a spanyol Jaume Teixido lesz, mindketten rutinos bírók. A spanyol kolléga gyakran vezet, főleg férficsapatainknak meccset, és általában igen elégedettek vagyunk a végeredménnyel. (Pár hete a Szolnoknak vezetett, Isztambulban a Galatasaray ellen, bajnokok Ligája meccset. A vége akkor magyar siker lett 17-12.) Merész András kapitány már korábban kihirdette keretét, erről írtunk isBujka Barbara és Czigány Dóra nélkül vagyunk kénytelenek nekigyürkőzni az olaszoknak.

A feladat nem lehetetlen, két éve, a világbajnokságon nagyon megvertük (10-4 ide) az akkor Európa-bajnoki címvédő olaszokat, szóval egy olyan csapatnak, amelyben Tóth Ildikó, Keszthelyi Rita, Bolonyai Flóra vagy éppen Kisteleki Hanna (hogy csak néhány nevet ragadjunk ki) található, igazán nincs kitől tartania. Kedden este nagy meccs lesz, amelyről természetesen részletesen olvashatnak majd itt, a vizipolo.hu-n.

A B-csoportban Hollandia már biztosan az élen végez, mögötte nagy a harc a második helyért, az utolsó forduló spanyol – görög partija dönthet el mindent.

 

A magyar keret:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál).

Mezőnyjátékosok: Miskolczi Kitti (Hungerit-Szentes), Kisteleki Hanna (UVSE-Centrál), Szücs Gabriella (UVSE-Centrál), Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Garda Krisztina (Dunaújvárosi Főiskola), Takács Orsolya (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Keszthelyi Rita (UVSE-Centrál), Csabai Dóra (UVSE-Centrál), Tóth Ildikó (UVSE-Centrál), Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Hevesi Anita (Hungerit-Szentes)

Az olaszok kerete:

olasz noi csapatLaura Teani, Elisa Queirolo, Alessia Millo (Plebiscito Padova), Rosaria Aiello, Federica Radicchi, Arianna Garibotti (Despar Messina), Aleksandra Cotti, Silvia Avegno, Carolina Ioannou (Rapallo Pallanuoto), Teresa Frassinetti (RN Bogliasco), Silvia Motta, Giulia Emmolo, Giulia Gorlero, Francesca Pomeri (Mediterranea Imperia), Chiara Tafani, Giuditta Galardi (Prato Waterpolo), Domitilla Picozzi (SIS Roma), Tania Di Mario, Valeria Palmieri (Orizzonte Catania), Roberta Bianconi (Olympiakos).

FINA női vízilabda világliga, selejtezők, Európai csoport, 5.forduló

Március 24, kedd:

20.00 Olaszország – Magyarország (Imperia)

18.30 Oroszország – Franciaország (Asztrahány)

19.00 Spanyolország – Hollandia (Madrid)

19.00 Görögország – Németország (Athén)

Az utolsó, 6. forduló párosítása

Április 21, kedd:

Olaszország – Oroszország (Avezzano)

Franciaország – Magyarország(Nizza)

Németország – Hollandia (Hamburg)

Spanyolország – Görögország (Barcelona)

 

Az A-csoport állása:

1. Olaszország 9 pont

2. Oroszország 8

3. Magyarország 7

4. Franciaország 0

A B-csoport állása:

1. Hollandia 12 pont

2. Spanyolország 6

3. Görögország 6

4. Németország 0

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek