2017 május 07.

Női válogatott: íme, a bő vb keret

Bíró Attila keretet hirdetett, immár a nyári budapesti vb jegyében. 

benu magyar-ausztralnoi07

Tizennyolc fős keretet hirdetett a kapitány

A szövetségi kapitány kihirdette a nyári válogatottját. A csapatra két nagy esemény vár, a világliga és a világbajnokság.

„A keretbe került játékosok mindegyike eséllyel pályázik a világbajnoki keretbe kerüléshez, úgyhogy a felkészülés, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítmény dönt majd arról, kik kerülnek a csapatba” – fogalmazott Bíró Attila a szövetség honlapján..

Érdekesség, hogy a keretben végigböngészve feltűnő, hogy ezúttal nincs balkezes szélső benne – ezt így indokolta meg Bíró Attila: „A balkezes játékosok formájával nem voltam elégedett a szezonban. Az év közben a válogatottban lehetőséget kapó két fiatal, Horváth Brigitta és Leimeter Dóra sem fejlődött tavalyhoz képest annyit, mint mondjuk a bekerülő Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta. Pedig tőlük is ezt vártam volna. Nekik most majd az Universiade lesz az az esemény, amelyen bizonyítaniuk kell, hogy lehet rájuk számítani, és küzdeni tovább azért, hogy a következő szezonban stabil kerettagok legyenek.”

 

A női válogatott világbajnoki bő vb kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek