2014 október 25.

Női Ob I: izgalmas végjáték, mégis biztos BVSC-siker a rangadón

Rangadóra került sor a női bajnokságban, a BVSC hazai pályán fogadta a Dunaújvárost. A találkozó előtti váratlan nehézségekre felelt az utolsó percek izgalma, de végül nem volt kérdés a BVSC-győzelem: 11-9 a vége.

P1230077

Kisebb kavarodással kezdődött a mérkőzés, ugyanis a Vojvoda, Pintér bírópáros Tatabányáról igyekezett a Szőnyi útra, amikor balesetbe keveredett. “Hátulról belénk jöttek, a sofőr lába lecsúszott a fékről” – magyarázta Vojvoda István. Ezért Pintér Jánosnak a baleset helyszínén kellett maradnia, míg társa taxival érkezett meg az uszodába. Végül Fábry József ellenőr ugrott be második játékvezetőnek.

Ezután az időmérő szerkezettel akadt gond, végül tízperccel csúszással kezdődött a mérkőzés.

Kisteleki góljára Garda büntetőből válaszolt, ezt követően azonban a BVSC uralta az első negyedet. Illés és Kisteleki találatával húztak el a hazaiak, és még nagyobb lehetett volna a különbség, ha Kisteleki nem hibázza elé ötméteresét. A második negyedben Menczinger csökkentette a különbséget, ám Takács, nem sokkal a támadóidő lejárta előtt, távolról szép lövést helyezett a hálóba. Bár kivédekezett egy fórt a Dunaújváros, még nem rendeződött, és ezt Takács használta ki közelről (5-2).  Horváth védett emberelőnyös helyzetben, az ellentámadásból pedig újabb Kisteleki-gól született, ismét büntetőből. Elhúztak a hazaiak, nagyon kellett a Dunaújvárosnak Garda távolról megeresztett, a kapuba csusszanó lövése. Küzdött a vendégcsapat, Garda majd Menczinger révén közelebb is jutott ellenfeléhez, ám a csattanót Kele távoli, kapufáról a hálóba jutó lövése jelentette, szünetre 7-5-tel mentek a felek.

A harmadik negyed megint a hazaiaké volt: Kisteleki, Gyöngyössy és Tamás góljára csak Takács válaszolt, hiába védett Kasó, hiába segített a kapufa, hiába Mihók mester időkérése, egyre jobban elhúzott a BVSC.

A zárórészben Vályi hozta közelebb a főiskolásokat, de egyre csökkent az esély a pontszerzésre. A fór csak kapufa lett, egy átadás lecsúszott, a másodpercek pedig peregtek. Mihók Attila csendben figyelte az eseményeket. Takács fóros gólja és Horváth találata azt jelentette, nem csökkent a különbség a két együttes között. Hogy ne legyen teljesen reménytelen a vendégek helyzete, arról Gyöngyössy gondoskodott: víz felett odacsapott, ezért négy percre kiküldték a játékvezetők – Menczinger pedig kettőre csökkentette a hátrányt. Azonban újabb gól már nem esett, győzött a BVSC a rangadón.

 Petrovics Mátyás: “Egy percig nem kételkedtem a sikerünkben, mind taktikailag, mind erőnlétben felülmúltuk a Dunaújvárost. A vége persze szoros lett a négyperces kiállítás miatt, de ekkor sem kellett csalódnom a lányokban. Gratulálok nekik.”

Mihók Attila: “Nem játszottunk jól, nem érdemeltünk győzelmet ezen a felfokozott hangulatú mérkőzésen. Az az igazság, hogy játékosaimnak jobban kellett volna teljesíteniük ma.”

Női Ob I., 3. forduló:

BVSC-Zugló  – Dunaújvárosi Főiskola 11-9 (3-1, 4-4, 3-1, 1-3)

Szőnyi út, Laky-uszoda, 200 néző

Vezette: Vojvoda István, Fábry József

BVSC: Horváth – Kisteleki 4, Takács 2, Illés 1, Leimeter, Kele 1, Gyöngyössy 1. Csere: Varga, Farkas, Tamás 2, Máté. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Dunaújváros: Kasó – Menczinger 2, Gurisatti, Horváth 1, Garda 3, Cziegler, Vályi 1. Csere: Szilágyi, Brávik, Mchunu. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól/emberelőny:  3/3 illetve 2/7
Ötméteresek:  1/3 illetve 2/2
Kiállítva: Gyöngyössy 4 percre

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek