2015 május 04.

Női Ob I: a címvédő Szentes a döntőben

A női bajnokság elődöntőjében a második mérkőzésen a Dunaújváros otthonában is győzni tudott a Hungerit-Szentes, így megnyerte a két győzelemig tartó párharcot.dunaujvaros

A női bajnokság elődöntőjének második mérkőzését rendezték a dunaújvárosi Fabó Éva uszodában. A rendezők jótékonysági akciót hirdettek az alkalomra, “Hozz magaddal Te is egy plüss állatot, játékot!” címmel. A hozott játékok a Szent Panteleon Kórház gyermekosztályára kerülnek majd.

Az első mérkőzésen a Szentes győzött 10-9-re, tehát a Dunaújvárosnak mindenképpen győznie kellett az életben maradáshoz. Helyzetét nehezítette, hogy edzője, Mihók Attila megkezdte három mérkőzéses eltiltását, így nem ülhetett le a kispadra. Mihók az első meccs után a jelentés szerint tettleg bántalmazta Németh András bírót, ezért az eltiltás. Helyét Zsámbok Lili, segítője foglalta el.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Szilágyi ejtésével és Horváth találatával 2-0-ra vezettek. Az első negyed is kétgólos vezetéssel ért véget, de érződött, jönnek fel a vendégek (4-2). Bujka Barbarát nehezen tartották a hazai védők, főszerepet vállalt abban, hogy zsinórban négyet lőve fordítottak a szentesiek (4-6). Van der Sloot és Miskolczi méltó társa volt a válogatott játékosnak. Gurisatti szépített, szünetre nem dőlt el semmi (5-6).

Fordulás után a kihagyott ötméteresek kerültek előtérbe. Előbb Gurisatti büntetőjét fogta Bolonyai, a vendégek hálóőre, majd Pengő harmadik hibája után tért volna vissza a játéktérre, újabb ötös. Ez is kimaradt, a kapufa mentett. Kövér-Kiss majd Bujka fórból volt eredményes, három góllal elhúzott a Szentes, majd a negyedik negyedben már nincs is volt közte. A dunaújvárosiak kapufákat lőttek, majd Van der Sloot is három hiba után jött volna vissza, de ezt a büntetőt is kihagyták a hazaiak, Slagter volt a tettes. Ez már sok volt, a végén még Bujka volt eredményes, a Szentes győzött idegenben is, és bejutott a döntőbe!

Női ob I, rájátszás

Elődöntő, 2. mérkőzés

Dunaújvárosi Főiskola – Hungerit Szentes 8-12 (4-2, 1-4, 2-3, 1-3)

Dunaújváros, Fabó É. uszoda

Gólszerző: Szilágyi 3, Gurisatti 2, Horváth 2, Menczinger ill. Bujka 6, Miskolczi 3, Van der Sloot 2, Kövér-Kiss

Gól/emberelőny: 3/18 ill 7/18

Gól/büntető: 1/3 ill. 1/1

A párharc végeredménye: 2-0 a Szentesnek

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek