2015 január 14.

Női Euroliga-selejtező: Lille-ben az UVSE

A hét második felében Euroliga-selejtezőket rendeznek a női vízilabdában, ahol két magyar együttes is érdekelt, a Szentes és az UVSE-Centrál.2014-2015 UVSE noi

Erős csoportba került a magyar bajnokságot jobb gólaránnyal vezető, friss kupagyőztes UVSE-Centrál a női Euroliga selejtezőjében. Áts Bertalan edző tanítványainak az orosz Uralocska, a rendező Lille és a szerb Crvena Zvezda mellett a címvédő spanyol Sabadellel is meg kell harcolniuk. Az első két helyezett a negyeddöntőbe, ahonnét a párharcok továbbjutói az Euroliga, a vesztesek a LEN-kupa négyes döntőjébe kerülnek.

Tavaly a Sabadell megvédte címét, idén már a negyedik győzelmére készül. Egy éve a döntőben a görög Vuliagmeni volt az ellenfél, a spanyolok könnyedén győztek, 19-10-re. Szücs Gabriella két gólt dobott, világbajnoki bronzérmesünk azóta az UVSE-Centrált erősíti, a magyarok a tavalyihoz képest (akkor nem sikerült a továbbjutás a csoportból) egy erősebb kerettel vágnak neki a selejtezőnek.

A UVSE csütörtök reggel indul Lille-be, majd az akklimatizációt követően, pénteken az Uralocska csapatával kezdi meg a mérkőzéssorozatot.

len champs liga logo

Női Euroliga-selejtező, Lille

Január 16, péntek

19.00 UVSE-Central –Uralocska (orosz)

Január 20, szombat

11.30 UVSE-Central – Crvena Zvezda (szerb)
20.00 Sabadell (spanyol) – UVSE-Central

Január 21, vasárnap

11.00 Lille (francia) – UVSE-Central

Az UVSE-Central kerete: Azumah Franciska, Bicskei Réka, Csabai Dóra, Gangl Edina, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kiss Alexandra, Kisteleki Hanna, Kövesdi Vivien, Kuna Klaudia, Kuna Szonja, Sikter Diána, Sudduth-Kiss Alexandra Erzsébet, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó

A Hungerit-Szentes hazai pályán vívja Euroliga-selejtezőit csütörtöktől vasárnapig, erről korábban már írtunk.

Az Euroligában ezen kívül még Marosvásárhelyen és az olaszországi Imperiában rendeznek selejtezőket.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek