2015 február 17.

Női Euroliga: idegenben kezdik a párharcot szerdán a magyarok

A Szentes Görögországban, az UVSE-Centrál Olaszországban lép fel szerda este, a női Euroliga legjobb nyolc együttese között, a párharc első felvonásán.2014-2015 UVSE noi2

A női Euroliga legjobb nyolc együttese találkozik szerda este, a párharcok továbbjutói (visszavágók március 11) már a legjobb négy között, a Final Fourban folytathatják. Régi ismerősök találkoznak, például a Vuliagmeni – Kirisi randevú tavaly után megint összejött, akkor nagyon szoros harcban, 23-22 után mentek tovább a görögök. Az Imperia, a sabedall vagy az Olympiakosz egy éve ugyancsak eljutott a kupasorozatnak ebbe a fázisába. Örömteli, hogy ezúttal két magyar együttes is a nyolc közé került, a Hungerit-Szentes és az UVSE-Central.

Hogy nem lesz könnyű dolguk, azt mutatja, a Szentes egyből a LEN-kupa címvédőjét kapta meg a sorsoláskor, az Olympiakosz Pireusz testén át vezet az út a négy közé. Bujka Barbara tavaly még a görögöket erősítette, idén azonban hazatért, és a Szentes tagja – ám jelenleg sérült. “Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél – mondta el Tóth László, a szentesiek trénere honlapunknak. – Az Olympiakosz LEN-kupát nyert, azt gondolom, ez éppen elég arról, hogy milyen erős a görög keret. Tóth László a délmagyar.hu-nak azt is elárulta, hogy vasárnap is kénytelenek voltak edzeni Görögországban, ugyanis a házigazdák nem túl nagyvonalúan hétfőre nem biztosítottak lehetőséget. “A LEN-szabályt kihasználva vendéglátónk hétfőn nem biztosított számunkra edzéslehetőséget. Kedden edzhetünk kétszer 1 órát, illetve szerdán egyszer”. Reméljük, hogy ennek ellenére sikerrel veszik az akadályt. Miskolczi Kitti már a csapattal tartott sérülése után, Bujka Barbara azonban még otthon gyógyul.

Az Euroligát a nőknél egy éve a Sabadell nyerte, az elődöntőben búcsúztatta a Cataniát, amelynek soraiban Keszthelyi Rita, 34 gólt szerezve, elnyerte a sorozat legeredményesebb játékosának járó címet. Keszthelyi jelenleg az UVSE-Centrált erősíti, és zseniális játékára nagy szükség lesz a Padova ellen. A párharcok vesztesei a LEN-kupa négyes döntőjébe kerülnek.

Női Euroliga, a negyeddöntő párosítása

Első mérkőzések (február 18.):

Olympiakosz Pireusz (görög) – Hungerit-Szentes
Plebiscito Padova (olasz) – UVSE-Central
Mediterranea Imperia (orosz) – Sabadell (spanyol)
Vuliagmeni (görög) – Kirisi Surtgutneftegas (orosz)

A visszavágókat március 11-én rendezik.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek