2015 szeptember 30.

Nehezen indult, de hozta a meccsét Ferencváros is

A másik magyar csapatnak is elkezdődtek a küzdelmei az Euro Kupában. A Varga Zsolt által irányított Ferencváros ellenfele a horvát Jadran Split volt. A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmekben bővelkedett, de a hajrát jobban bírták a zöld-fehérek.

meccsFotó: vizipolo.hu

I. negyed:

A második percben magához vette a kezdeményezést a Ferencváros, Pohl Zoltán révén megszerezték a vezetést. Egy perccel később Toni Santini egalizált. A negyedik percben Hrvoje Koljanin góljával megfordította az állást a Split, 1-2 a horvátoknak. A hetedik percben Marko Cuk gondolt egyet és távolról elengedett egy bombát. Lövése beakadt, egyenlített a Fradi. Az utolsó percben Andro Franicevic lövése köt ki a kapuban, ezzel 3-2 arányban megint a Splitnél az előny.

II. negyed:

Egy Nyéki Balázs kapufával indult a második negyed, kicsivel Marko Cuknak már nagyobb szerencséje volt, 3-3. A játékrész hetedik percében Boris Pavlovic juttatta újra előnyhöz a Splitet. Dőry Farkas emberelőnyben egalizált, 4-4 az állás. Az utolsó percben Nyéki Balázs góljával újra előny a Ferencvárosnál, 5-4-es állással mentek a csapatok a félidőre.

III. negyed:

Harmadik alkalommal is a horvátok hozták el a labdát a ráúszásnál. Vogel Simon egy gyors kontrát követően 6-4-re növelte a Fradi előnyt. Egy perccel később jött a válasz, Bruno Vranjes is betalált, majd emberelőnyben Luka Vukic is eredményes volt, ezzel 6-6.  Nyéki Balázs góljával 7-6-ra ismét a Ferencvárosnál az előny. A játékrész utolsó percében Tóth Márton volt eredményes, 8-6 a negyed vége.

IV. negyed:

Az utolsó játékrész ráúszását a Fradi nyerte, Marko Avramovic góljával már 9-6 arányban vezettek a zöld-fehérek. Marnitz Gergő is eredményes, négy góllal elhúzott a Varga Zsolt együttese. Egy akcióból a horvátok is betaláltak, 10-7. Pohl Zoltán egy centerezés után megszerezte újabb gólját, majd a túloldalon Luka Vukic volt eredményes, 11-8. Mint később kiderült ez maradt a végeredmény is.

Varga Zsolt (A Ferencváros edzője):

“Mindenféle képpen azt gondolom, hogy az volt a kulcsa a mérkőzésnek, hogy megváltozott a Ferencváros védekezése. Láttam ezt a csapatot játszani a Partizan Belgrad ellen, tudtam, hogy egy masszív, jó csapatról van szó. Azt gondolom, ahogy sikerült őket hátul megtörni, annál kevésbé voltak hatékonyak támadásban. Az egyéniségeken is sok minden múlik. Van tizenhárom játékos, 3-4-nek kimagasló teljesítményt kell nyújtania, hogy egy ilyen fontos mérkőzést tudjunk hozni. Azt gondolom, hogy az elmúlt évek építkezésében azért ez egy olyan csapat, amiben van kvalitás.”

Gárdonyi András (A Ferencváros kapusa):

“Kellettek a bravúrok ehhez a mérkőzéshez, de úgy érzem, hogy ez nem csak az én érdemem, hanem az egész csapaté, hiszen nagyon kitettek magukért a srácok. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt játszhatunk hazai pályán, ez nagyon nagy élmény. Könnyebb mérkőzésre számítottunk, tudat alatt lazábban mehettünk bele és ezért volt szorosabb a mérkőzés. A két fantasztikus edzőnk az alapozást jól összerakta, így bírni fogjuk a következő napok terhelését. Minden mérkőzéshez úgy fogunk odaállni, mint ha a legerősebbel játszanánk, minden mérkőzés számít.” 

Holnap két mérkőzést játszik a Fradi, 10:40-től a Starsbourg, még este az Acquachiara lesz zöld-fehérek ellenfele.

Végeredmény:
Ferencváros–Jadran Split (horvát) 11–8 
(2–3, 3–1,3 –2, 3-2)

A Szeged együttese is győzelemmel kezdett, arről a meccsről itt olvashat.

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek