2017 április 29.

Az OSC-nél az előny a bronzcsatában

Kétgólos OSC-siker született a bronzcsata első meccsén, így Tóth László-tanítványai kerültek közelebb a harmadik helyhez és a Bajnokok Ligájához.

OSCtothlaszlo01

Parádésan kezdett a Fradi, hiszen Varga Dániel büntetőből majd Stefan Mitrovics akcióból már 2-0-ás vezetéshez juttatta a vendégeket. A hajrára eltűntette a különbséget az OSC, előbb Salamon egy szabaddobásból majd Zalánki találatával már 2-2-re módosult az állás. Még ebben a negyedben Mitrovics villant, így Fradi előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A második negyedben Salamon egyenlített, majd Zalánki egy szabaddobásból először ragadta az OSC-hez s vezetést, 4-3. Ezek után Madaras harcolt ki egy fórt, majd ő is értékesítette, 4-4.

A fordulás után sem tudott egyik csapat sem elhúzni a másiktól, hol az egyik, hol a másik szerzett egygólos előnyt. A negyedből az OSC jött ki jobban Bátori majd Gór-Nagy góljaira Varga Dániel tudott válaszolni, 8-7. A záróakkordban a küzdés dominált, jól jelzi ezt, hogy Zalánki volt csak eredményes akcióból. A végén még volt lehetősége a Fradinak, de nem tudott vele élni, így 9-7-re győzött az újbudai együttes.

Ami a további eredményeket illeti a Szeged hazai pályán húzta be a 7. helyért folytatott párharc első meccsét, a Tisza-partiak nég góllal győztek, míg a – mint már beszámoltunk róla – a Tatabánya egy góllal volt jobb a Szentesnél, így a bányász játszhat a 13. helyért az UVSE-vel Pellei Csaba együttese pedig a 15. pozícióért küzdhet a KSI-vel.

A férfi Ob I., rájátszás, 3. helyért:

A-Híd OSC-Újbuda – FTC-PQS Waterpolo 9-7 (2-3, 2-1, 4-3, 1-0)
Gólszerzők: Zalánki 3, Salamon 3, Bátori 1, Gór Nagy 1, Nikics 1 ill. Varga Dániel 2, Mitrovics 2, Madaras 2, Szirányi 1

(Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása.: 1-0 az OSC javára. A második mérkőzést jövő szombaton rendezik a Népligetben. A harmadik helyen végezett együttes a jövő évi BL selejtezőjében is indulhat.)

További mai eredmények:

7-8. helyért:

Contitech Szeged Diapolo-VasasPlaket 11-7 (4-1, 2-1, 4-1, 1-4)
Gólszerzők: Illés 3, Sedlmayer 2, Nagy 2, Kiss 1, Sánta 1, Manhercz Á. 1, Vukicevic 1 ill. Marnitz  2, Bencz 1, Mészáros 1, Bóbis 1, Takács 1, Lindhout 1

13-16. helyért

EBP Tatabánya – Metalcom-Szentes 6-5 (2-2, 2-1, 0-2, 2-0)
Gólszerzők: Francsics 4, Szabó 1, Kolarik 1 ill. Farkas 1, Somogyi 1, Szalai 1, Kókai 1, Vishnyakov 1

(az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot 9-6-ra nyerte a Tatabánya)

(Fotó: OSC Waterpolo/Balogh Máté)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek