2017 május 28.

Nagy munka előtt a válogatott – Märcz Tamás a vb-keretről

A férfi válogatott szövetségi kapitánya a válogatott keretéről és a csapat programjáról is beszélt oldalunknak a vb-ig.

Szolnok, 2017. január 6. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a csapat edzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2017. január 6-án. MTI Fotó: Bugány János

(MTI Fotó: Bugány János)

Märcz Tamás a vizipolo.hu-nak: Minden posztra olyan játékos kapott meghívót, akinek reális esélye van a világbajnoki szűk csapatba kerüléshez. Korábban is mondtam, hogy nem csak a válogatott keretbe meghívottakat figyelem, hanem azokat is, akik éppen nincsenek ott, így kapott behívót Gór-Nagy Miklós és Bisztritsányi Dávid. Úgy gondolom, minden poszton ki fog alakulni egy egészséges verseny. Ez az a tizennyolcas keret, amelyből a legerősebb tizenhárom fog kikerülni.

Melyik poszton gondolkodott a legtöbbet, melyik okozta a legnagyobb fejtörést?

M. T.: Tóth Márton és Kovács Péter nagyon közel állt, hogy meghívót kapjon. Ezenkívül volt egy-két játékos, például Kovács Gergő, akin nagyon sokat gondolkodtam. Nagyon jó teljesítményt nyújtott az utóbbi időben, de én azt gondolom, hogy most még nincs reális esélye, hogy a szűk keretbe bekerüljön.

– Egy napja ért véget a klubszezon a Szolnok Bajnokok Ligája győzelmével és az Eger negyedik helyével, hogy látta ezt az eseményt a most behívott válogatott játékosok szempontjából?

M. T.: Úgy gondolom, hogy a sikert megélt játékosok nagyobb kedvvel érkeznek a válogatottba. Úgy éreztem, hogy a Szolnok egyre inkább motiváltabb volt és az erőállapota is jó volt. Az Eger pedig kicsit elfáradt a végére, de biztos vagyok, hogy egy rövidebb pihenő után fizikailag is újra jó állapotba lesznek a játékosok. Mindkét csapat nagyon kitett magért a szezonban. Sőt, a Fradi és az OSC is, utóbbi együttes nagyon közel volt a Final Six-hez. Összességében nagyon jó klubszezon után vagyunk, hogy mennyiben tudunk ebből profitálni, azt majd eldönti az idő.

– Hogyan alakul az elkövetkezendő pár hét, mi vár a csapatra a vb-ig?

M. T.: Hétfőn orvosi vizsgálatokon fog átesni az a nyolc játékos, aki nem szerepelt a Final Six-en. Kedden már edzések lesznek. Vasárnap este utazik az egész csapat a somorjai edzőtáborba, ahol egészen péntekig leszünk. A második teljes héten Madridba utazunk, ahol a spanyol válogatottal fogunk készülni majd néhány budapesti nap után az athéni Samartzidis kupán veszünk részt. A negyedik héten Budapesten leszünk majd a szerbekkel közös edzések  – Kecskeméten – után a BENU kupa következik Budapesten. Az utolsó héten is maradunk a fővárosban.

A férfi nyári válogatottunk kerete:

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

(a játékosoknál azok a klubok vannak megadva, amikben az idén játszottak)

Friss hír, hogy Zala György erőnléti edző ismét a válogatott mellett fog dolgozni, valamint Mátéfalvy Csaba a budapesti edzéseken fogja trenírozni a kapusokat.

A nyári vb csoportbeosztása:

A-csoport: Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada

B-csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, MAGYARORSZÁG

C-csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika

D-csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

(vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek