2020 december 22.

MOB-látogatás a férfi válogatottunk edzésén

Az ötnapos összetartás lezárult férfi válogatottunknak.

Sűrű napokon vannak túl a csapat tagjai, melyen többek között a MOB elnöke is ottjárt. A csapatot hétfőn délelőtt ellenőrzés céljából meglátogatta Kulcsár Krisztián és Vékássáy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és főtitkára – áll az mvlsz.hu-n a beszámoló. Märcz Tamás elmondta: „Rövid beszélgetésre is lehetőségünk volt, ami megerősített bennünket abban, hogy a célokat szem előtt tartva készüljünk az olimpiára, amelyet bizonyosan megtartanak Tokióban. Mindez biztonságot, motivációt ad a játékosoknak az elkövetkezendő hét-nyolc hónapban.”

A szövetségi kaőitány a csapatról elmondta: „Minden a tervek szerint alakult.” Majd természetesen kitért a részletekre is: „Talán annyi volt a változás, hogy a korábban hiányzóként feltüntetett Zalánki Gergő azzal hívott, hogy rehabilitációs felkészülés bizonyos értelemben változott, eltolódott, ezáltal örömmel csatlakozott a válogatotthoz. Ez ráadásul nagy segítség is volt, hiszen Vámos Márton fizikai állapota közel sem százszázalékos, ezért bár velünk volt, de az edzéseken nem vett részt. Varga Dénes is itt volt velünk az utolsó edzésnapon, aki jelenleg is rehabilitációs munkát végez annak érdekében, hogy minél gyorsabban visszanyerje azt a fizikai állapotot, amelyet a Ferencvárosban és a válogatottban egyaránt megszokhattunk tőle.”

Hozzátette: „Nem tartom kizártnak. Szívesen adok lehetőséget olyan játékosoknak, akikről úgy látom, már megállhatják a felnőtt mezőnyben is a helyüket, és így akár éles helyzetben adott esetben a világbajnok olasz, vagy éppen a horvát és montenegrói válogatott ellen is bevethetők lehetnek, mindazonáltal egyelőre nem szaladnék ennyire előre. Maradjunk annyiban, tetszett, amit az elmúlt öt napban láttam, pörgős, koncentrált, de jó hangulatú, edzéseken, nagy létszámmal dolgoztunk, ami azért is fontos, mert dupla ciklus írunk, hiszen a tokiói mellett 2021-től már a párizsi olimpiai ciklusban is benne vagyunk, testközelből láthattam, hogy veszik fel a harcot a fiatalok ezen a szinten. Az eredmény jó, bizonyították, hogy nem volt ajándék a meghívójuk.”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek