2014 december 18.

Merész András: Sokat várok a tavasztól

A Digi Sport Reggeli Startjának vendége volt Merész András a női válogatott szövetségi kapitánya. A téma a 2014-es év értékelése volt, de szó esett a női kézilabda eb-ről is.

meresz andras0123

Nem mindennapi témafelütéssel kezdődött a beszélgetés, hiszen a női kézilabda Eb-ről kérdezte először Szombathy Pál Merész Andrást és próbáltak párhuzamot vonni a női vízilabda válogatottunkkal. A szakvezető, mint kiderült nemcsak nézi, hanem néhány példát is mond játékosainak ha valami olyat lát a másik sportágban, amiből tanulhatnak.

A kézilabda után áttértek a két világliga meccs értékelésére is, itt Merész András elmondta: Nehéz csapategységről beszélni, úgy hogy a két találkozóra más kerettel álltunk ki, de tény és való, hogy világversenyre úgy kivinni egy játékost, hogy egy-kétszer játszott a válogatottban azt nem lehet. Mindenképp több mérkőzésszám kell neki, ehhez viszont tökéletes a világliga mérkőzések. A kapitány kiemelte, hogy nagy segítség neki, a havonta egy összetartás. A tavalyihoz képest, így ötször többet tud készülni a válogatott.

Szó esett még a női Ob I-ről és természetesen a jövőről is:Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.