2015 július 23.

Merész András: Hungary, Ungarn, Magyarország!

A kazanyi világbajnokságra készülő, ma útra kelő női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Merész András adott interjút stábunknak, az elindulás előtt. A kapitány beszélt a válogatott céljairól, a hangulatról, valamint elárulta azt is, hogy szerinte melyik a legesélyesebb válogatott a világbajnoki győzelemre.

meresz andras 1

Vizipolo.hu: Milyen hangulatban vágnak neki a világbajnokságnak?

Merész András: Úgy érzem, hogy kifejezetten jó, bizakodott hangulatban. Nagyon egységesnek tűnik a csapat, az elmúlt években talán az egyik legegységesebbnek. Az utóbbi hónapokban nem volt probléma az egységgel és az akarattal sem. Nagyon jó munkát végeztek a pszichológusok és természetesen a stáb is. De elsősorban a lányok önmagukon, hogy egységes és érett csapat benyomását keltsék. Mindenki pontosan tisztában van a céljaival, ezek a célok természetesen egy irányba mutatnak.  Az egész csapat szeretne a legjobb eredménnyel távozni Kazanyból. Azt gondolom, hogy a reális cél az valahol a dobogó környéke, az álmok pedig egyre messzebbre mutatnak, egyre színesebb és csillogóbb érmek felé.

Vizipolo.hu: Milyen taktikai elemeket gyakorolt az utóbbi időben a csapatával? Inkább a támadó játékot preferálták, vagy a védekezésre összpontosítottak jobban?

M. A.: A vízilabda egy olyan furcsa sportág, ami általában a védekezésről szól. A taktikai repertoár is sokkal szélesebb bekkelésben, mint támadásban. Nyilván a védekezést ilyen szempontból is gyakoroltuk rengeteget, próbáltunk régi-új taktikai elemeket is elővenni. De azért a támadást sem lehet teljesen elhanyagolni. Egy nagyon szép előrelépési lehetőségünk, hogy a Takács Orsit egy kicsit tudjuk tehermentesíteni majd a védekezés alól és az így fennmaradó energiáját és az időt pedig arra tudja majd használni, hogy egy nagyon veszélyes, második beúszós center játékot tudjunk majd játszani. Azért ez eddig nem volt jellemző ránk.

Vizipolo.hu: Ha meg kellene neveznie három csapatot, amelyik esélyes lehet a vb-címre, melyik három válogatottat nevezné meg és miért?

M. A.: Hungary, Ungarn és a Magyar!

Vizipolo.hu: Jó válasz! Bár elég merész.

meresz andras 2

 

M. A.: Azt hiszem, hogy óriási badarság lenne bárki mást esélyesnek kikiáltani. Én azt gondolom, hogy nekünk kell úgy kimenni, hogy más nem is szerepelhet a vágyainkban és a fejünkben, mint hogy meg szeretnénk nyerni ezt a világbajnokságot. Azután, amikor majd játsszuk a mérkőzéseket, akkor majd meglátjuk, hogy mi a realitás. De addig, amíg nem ugrottunk be a vízbe, addig nem lőttünk gólokat és nem is kaptunk. Addig nem akarunk bárki mást elénk helyezni.

Merész András tehát bizakodva tekint a jövő elé és remek szereplést vár csapatától a kazanyi világbajnokságon. Minden oka megvan rá, hiszen a felkészülés időszaka jól sikerült a női válogatott számára. Magyarország a “D”-jelű csoportban kapott helyet, így ellenfelei Kína, Franciaország és Oroszország legjobbjai lesznek. Legelső alkalommal, július 26-án száll medencébe a női válogatott, Kína ellen.

 

A hivatalos sajtótájékoztató videója

A kazanyi vb-re utazó keret:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley), Bujka Barbara (Szentes), Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindhárom UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Garda Krisztina, Menczinger Kata (mindkettő Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Takács Orsolya (mindkettő BVSC-Wáberer Hungária-Zugló)

A világbajnokság teljes programja (nők) ide kattintva érhető el!

N. V.

Fotó: Vizipolo.hu


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek