2015 augusztus 09.

Merész András: A csapategységgel semmi gond nem volt

A balul sikerült világbajnokság után benyújtotta lemondását a női válogatott szövetségi kapitánya, Merész András. Honlapunk interjút kért a kapitánytól.

2672310 03.08.2015 Слева направо: главный тренер сборной Венгрии Андрес Мезеш, Дора Джигани (Венгрия) и Габриелла Жуш (Венгрия) во время матча 1/4 финала по водному поло среди женщин между сборными Канады и Венгрии на XVI чемпионате мира по водным видам спорта в Казани. Максим Богодвид/РИА Новости

Szombaton hazaérkezett a kazanyi vizes világbajnokságról a magyar női vízilabda-válogatott. Az együttes végül a 9. helyen zárt, miután a csoportmeccsek során kétszer is kikapott, így a nyolc közé jutásért az olimpiai bajnok amerikaiakkal kellett játszania. A gárda Kínától és a házigazda oroszoktól is úgy kapott ki, hogy a hajráig vezetett, végül szinte nyert helyzetből bukott. A helyosztók során már jól játszottak a lányok, Kanadát és Brazíliát simán verték, de összességében a 9. hely kudarc.

Merész András kapitányt először arról kérdezte a vizipolo.hu, mi várható a jövőben.

– A sajtóban megjelent hírek természetesen megfelelnek a valóságnak, benyújtottam a lemondásomat, ez tény – nyilatkozta Merész András. – Most azt következik, hogy tárgyalunk az elnökkel, az elnökséggel, beszámolót tartok a világbajnokságról.

– Pár nap eltelt már a brazilok elleni, a kilencedik helyért játszott helyosztó óta. Ön is aludt ár egyet. Miként értékeli most a világbajnokságot?

– Azt gondolom, hogy a kínaiak ellen meccsen volt két rossz negyedünk, az oroszok ellenin egy. A magyar női vízilabdában, ha valaki nyerni akar akárcsak egy meccset is, az ennyit sem engedhet meg magának, úgyhogy gyakorlatilag emiatt elbuktuk az egész sorozatot.

– Arról lehetett hallani, hogy megbomlott a csapat egysége.

– A csapategységgel semmi gond nem volt, annak ellenére, hogy a világbajnokság ideje alatt egyes újságírók végig megpróbálták ennek ellenkezőjét sugallni a játékosoknak és a külvilágnak. A különböző hazai mendemondákra Keszthelyi Rita nagyon frappánsan felelt nekik, hogy akkor tessék felkutatni ennek az okait, ha vannak egyáltalán ilyen okok. nem láttam sem fizikális, sem pszichés okokat, legalábbis a hozzáállást értve ez alatt. Valahol mégis megrekedtünk a fontos meccseken, ez közel sem jó, maradjunk ebben.

– Hogyan telnek a következő napjai?

– Most szeretnék egy kicsit pihenni, a jövő héten pedig valamelyik nap lesz egy tárgyalásom a kialakult helyzetről.

Gy. Zs.

Fotó: kazan2015.com

Kapcsolódó cikkek