2016 december 02.

Megváltoztatta a vb szervezőbizottsága a kabalafigurák neveit

Water Lilly és Water Willy helyett Water Lili és Water Lali lesz a jövő évi budapesti vizes világbajnokság két kabalafigurája.

budapestivbkabalafigurai02

A Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nkft. pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megváltoztatta a hétfőn bemutatott kabalák nevét.

Erre azt követően került sor, hogy a sajtóban több helyen bírálták a névválasztást. A szervezők a közleményben emlékeztetnek arra, hogy a szervezőbizottság első körben nyílt pályázatot írt ki, a bírálók több szempontot vettek figyelembe, “így a kommunikációs stratégiához, arculathoz, merchandising célokhoz, nemzetközi elvárásokhoz, sportprezentációkhoz való illeszkedést, a kivitelezhetőséget és megvarrhatóságot”. A tájékoztatás szerint a beérkezett pályaművek közül a szervezőbizottság nem talált olyat, amely minden elvárásnak megfelelt, így meghívásos pályázatot hirdetett, s erre szakmai ajánlások alapján választották ki az alkotókat.

“A Bp2017 Nkft. kijelenti, hogy a nyertes pályamű alkotója korábbi ötletekből nem dolgozott, a pályázóknak nem volt lehetőségük megismerni más pályaműveket. A kiválasztott kabalát tervező Tatai Tibor grafikai munkája teljes mértékben saját szellemi termék” – olvasható a közleményben, amely úgy folytatódik hogy “ugyanakkor a pályázat tematikája leszűkíti a kreatív tervezés lehetőségeit”.

“A kabala megalkotásánál fontos szempont volt, hogy magyar vonatkozású, vízhez kötődő, könnyen azonosítható, kedvelt állat vagy növényfaj képezze a koncepció alapját. A kabalák az egész világon ismert, de Magyarországra kiemelten jellemző vízililiomok, melyek a fenti elvek alapján a Water Lili és Water Lali nevet kapják.

MTi / vizipoloHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek