2020 február 12.

Megnehezítettük a dolgunkat – Így folytatódik tovább a világliga

A világliga szuperdöntőért a magyar Eb-győztes válogatottunk a világbajnokkal találkozik.

Lezárult a – csonka – világliga európai csoportselejtezője. A négy csoportban résztvevő válogatottak csak két meccset játszottak a szoros program és a tokiói olimpia miatt.

Mint ismeretes, a magyar férfi válogatott franciaországi vereségével a B-csoport második helyén végzett, így pedig az A-csoport elsőjével, a világbajnok Olaszországgal játszik egy meccset a negyeddöntőben. Ez a találkozó fog dönteni a szuperdöntőről. A sorsdöntő összecsapást idegenben kell megvívnunk március 17-én.

Érdekesség, hogy utána is folytatódik a sorozat, hiszen az elődöntőt április 14-én, a helyosztót pedig 28-án játsszák ezután jön a szuperdöntő június 23. és 28. között, aminek még nem ismert a helyszíne.

Az idei vl-sorozat nem kvalifikál, így egy felkészülésnek is felfogható a nyár fő eseményére az olimpiára, amelyen már ott van férfi válogatottunk az Eb győzelem okán. A tokiói ötkarikás játékokat július 24. és augusztus 9. között rendezik.

A világliga negyeddöntő párosításai (március 17., kedd)

Olaszország-Magyarország
Franciaország-Görögország
Szerbia-Spanyolország
Montenegró-Horvátország

További játéknap időpontjai: elődöntő: április 14., döntő és helyosztók: április 28.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek