2014 november 26.

Már a boltokban: Egy könyv az olimpiáról, amelyen nem lehettünk ott

Megjelent az “1984 – A kettétört olimpia c. könyv”. A műben megszólalnak egykori legendás vízilabdázóink is. Csapó Gábor, Gerendás György, Cservenyák Tibor és Nemes Gábor is mesélnek arról, hogyan élték meg, hogy végül nem utazhattak az 1984-es Los Angeles-i olimpiára! Csapó többek között azt is elárulja, mennyi esélyünk lett volna megnyerni a harminc éve megrendezett ötkarikás játékokat.

kettetort oimpia02

A mai könyvbemutató nem mindennapi helyszínén! Bj: Harle Tamás (Szerkesztő), Stefanek Gertrúd (világbajnok vívó), Radványi Benedek (szerző), Fábián László (olimpiai bajnok öttusázó), dr. Szabó Lajos ( a könyv szaklektora, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója) (Fotó: vizipolo.hu)

Hiánypótló könyv került a boltok polcaira. A mű nemcsak arra világít rá, hogy miért nem lehettünk ott a ’84-es ötkarikás játékokon, hanem megszólaltat olyan sportolókat is, akik a bojkott igazi kárvallottjai voltak. Kettétört karrierek, hihetetlen sztorik valamint harminc év távlatából is megmaradt “sebek” jellemzik a könyv hasábjait.

A műben egykori legendás vízilabdázóink is megszólalnak, Csapó Gáborral például egy mélyinterjú is készült, melyben elmondja hogyan reagáltak a hírre, Gerendás György az olimpia helyett Kubában megtartott Barátság versenyeket eleveníti fel, Cservenyák Tibor pedig megindokolja miért nem ment ki a “kamuolimpiára”.

A mű négy fejezetre tagolódik, a könyv szerzője, – a mindössze 27 éves – Radványi Benedek a bojkott hátterétől, egészen a kettétört karrierekig, górcső alá vesz mindent, ami ’84 előtt, és után történt. A könyről további részleteket, itt olvashat

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.