2015 június 10.

Még nem biztos a Tatabánya indulása az Ob I-ben

Tegnap végérvényesen eldőlt, hogy ősztől 16 csapat fog szerepelni az Ob I-ben. Az együttesek között van a Tatabánya is, mely csapat nem biztos, hogy el tud indulni az első osztályban. Zantleitner Tamást, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük a kialakult helyeztről.

2015 tatabanya02

Az idén a második helyen zárt a Tatabánya az Ob I/B-ben, így osztályzót kellene játszania a KSI ellen, de az első osztály létszámnövelése fényében ők is elindulhatnak az Ob I-ben. Azonban a döntés csak tegnap született meg végérvényesen a 16 csapatról. A Tatabánya pedig egészen tegnapig nem tudta, hogy most jövőre melyik osztályra készüljön. Tegyük hozzá, jócskán több pénz kell egy első osztályú együttes működéséhez, mint egy Ob I/B-s csapatéhoz. Ráadásul a májusban befejezett szezonban a csapat nagyja nyolc órás munka mellett űzte a sportágat, ami az Ob I-ben szinte kizárt.

A csapat vezetőedzője, Zantleitner Tamás a kialakult helyzetről, és arról, hogy most indulnak-e vagy nem jövőre az első osztályban oldalunknak elmondta: Tóth Sándornak (az MVLSZ alelnöke, és a Liga elnök – a szerk. megjegyzése) azt mondtam, hogy 99% az indulásunk az Ob I-ben. A napokban fog biztossá válni, hogy mi a végleges döntésünk. Az önkormányzattal még tárgyalásban állunk, szombaton már okosabb leszek az üggyel kapcsolatban. – zárta röviden az egyébként tatabányai születésű egykori klasszis.

Ha nem indulna a csapat, úgy az YBL jöhetne számításba, hiszen az OB I/B harmadik helyezettje a BVSC-Zugló együttese lett, de a szőnyi útiak nem indulhatnak, hiszen a klubnak már van egy csapata az első osztályban. Így jön képbe a már említett YBL. Érdekesség, hogy a 2012/2013-as szezonban már feljutottak az Ob I-be, akkor a másodosztály harmadikjaként. Ebben az idényben az utolsó helyen zártak és végül visszacsúsztak az Ob I/B-be.

A tegnap elfogadott 16 csapatos Ob I tervezete és a csapatok alapszakaszbeli kétcsoportos egyenlő erősorrendbeli elosztása nem új keletű, hiszen tavaly a Regionális Ligát, is erre a mintára hozták létre. Igaz, ott négy ország legjobb együttesei – a horvát, a montenegrói, a szerb, a szlovén – küzdöttek meg. Láttunk már arra is példát, hogy végül páratlan mezőnnyel indult el egy sorozat, éppen az előbb említett bajnokságban végül a 16 együttesből 15 indult, hiszen a horvát Opatija visszamondta a nevezését, de ne szaladjunk ennyire előre, várjuk meg a hétvégét.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek