2016 május 13.

Még egy világbajnokkal kevesebb – Befejezi a 2011-es Vb hőse

Idén múlt negyven, de ez a teljesítményén nem látszik. A visszavonulásának oka igen prózai, többet szeretne a családjával lenni.

Settebello-Perez

Perez a sanghaji vb főszereplője volt

A kubai származású olasz válogatott Amaurys Perez 2011-ben vb-t nyert a taljánokkal, egy évre rá pedig ezüstérmes lett a csapattal az olimpián. London után azonban már nem játszott a Settebello színeiben.

Perez az idén ünnepelt 40. születésnapját, aki egy hét múlva utoljára fog vízbe ugrani a Scandone uszodában, ráadásul a Recco ellen. Hiányzik a családom. Több időt szeretnék a feleségemmel és a gyermekeimmel lenni, akik Calabriában élnek. Aztán van itt még más is.: Az én szerelmem, a vízilabda. Remélem, hogy a segítségemmel újjászületik Cosenzában, és tudok segíteni az ottani fiatal vízilabdázóknak. Aztán ki tudja, ha egyszer szüksége lesz rám a csapatnak…” – fejezte be a védő.

28 éves volt, amikor Olaszországban kezdett játszani a Cosenza együttesében. 2007-ben már a Salernot erősítette, majd játszott a Nerviben és a Posillipoban is, mígnem 2012-ben kötött ki az Acquachiara együttesénél. 2011-től pedig két éven át az olasz válogatottat is erősítette.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek