2017 december 19.

Még egy Európa-bajnokunk mondott búcsút a válogatottnak – döntése végleges

Takács Orsolya, Kisteleki Hanna, Czigány Dóra után, immár a negyedik Eb-győztes pólósunk mondta le a válogatottságot.

Tothildiko20170101

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Tóth Ildikó az M4 Sport-nak elmondta: „A hírek igazak, ez egy korábbi döntésem, amit Birgével (Bíró Attilával) október közepe táján megbeszéltem. Akkor érett meg bennem az, nem vállalom tovább. Gyönyörű időszakot töltöttem el válogatott színekben, de ez lesz az első nyár, hogy nem húzom magamra a címeres mezt.” Tóth Ildikó azt is közölte, döntése végleges, tehát nem szüneteletetésről van szó.

A pólóst még Faragó Tamás hívta meg a felnőt válogatotttba 17 évesen. 2009-től pedig minden évben lehetett rá számítani. Tóth Ildikó az utánpátlás válogatott szamárlétrát is végigjárta, így gyakorlatilag húszéves pályafutásról beszéhetünk, egyszer volt szabad nyara, mikor eltörte a lábát és nem utazhatott a válogatottal az aktuális világeseményre.

Az Európa-bajnok center elmondta, mi volt a hajtóerő a riói játékok után: „Az olimpia után engem csak az motivált, hogy hazai rendezésű lesz a világbajnokság és itthon alkothatunk nagyot – árulta el a 30 éves vízilabdázó. – Ez részben összejött, részben nem, hiszen a hazai közönség csodálatos volt és örök emlék marad. Számot vetettem, úgy láttam, az olimpia még messze van ahhoz, hogy még ezt a három évet komolyan végigcsináljam úgy, ahogyan én ezt magamtól elvárom.” – fejezte be a pólós.

Mint ismeretes, az Eb-győztes válogatottunkból a 2017-es vb után Takács Orsolya mondta le a válogatottságot végérvényesen, majd Kisteleki Hanna és Czigány Dóra is anyai örömök elé néz, így ők szüneteltetik a pólót.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek