2015 február 15.

Exkluzív! Maro Jokovics: “A játékvezetőket el kellene tiltani, tönkreteszik a sportágat”

A horvátok olimpiai- és világbajnoka exkluzív interjút adott a Vizipolo.hu-nak. Szerinte Benedek Tibor új lendületet ad a magyar vízilabdának, a horvátok egyre jobbak lesznek, és Budapesten öröm játszani – ha hagyják…IMG_0148

A horvátok igen idegesen járkáltak a medence körül a Volvo-kupa szombati és vasárnapi napján. Szombaton kikaptak a magyar válogatottól 9-6-ra, és ez olyannyira megviselte őket, hogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra sem mentek el. Ivica Tucak szövetségi kapitány a találkozón sárgát kapott, később pedig a bírók működését kritizálta. A horvátok nem is adtak interjút a torna során, végül, az utolsó nap Maro Jokovics honlapunk kérésére kötélnek állt, és exkluzív interjút adott. Az olimpiai és világbajnok játékos nem kertelt, egyből a tárgyra tért.

– Amit a játékvezetők műveltek, az felháborító volt – kezdte interjúját a vizipolo.hu-nak Maro Jokovics. – Sajnos, azt kell, hogy mondjam, szombaton és vasárnap egyaránt rendkívül gyengén vezették a meccseinket. A legjobb lenne, ha eltiltanák őket, mert ezzel a bíráskodással egyszerűen tönkreteszik a sportágat.

– Akkor nem a legjobb szájízzel utazik el Budapestről…

– Valóban, ez rossz emlék lesz – viszont szeretek itt játszani. Budapest csodás, a magyarok imádják a vízilabdát, telt ház előtt pólózhattunk, igazi ünnep volt ez a három nap. A szállásra, a városra nem mondhatok rossz szót, és végül is nyertünk két találkozót ebben a gyönyörű uszodában.

– Mi a véleménye, mire képes jelenleg a horvát válogatott?

– Nézze, nem könnyű a helyzetünk, évről-évre nagy nehézségekkel kell megküzdenünk. Az idén azonban azt remélem, hogy jobbak leszünk, mint tavaly. Van két visszatérőnk, akik nagy segítséget jelentenek. Mind Damír Burics, mind Miho Boskovics az idősebb generációhoz tartozik, de nagy szükségünk van a játékunkra. Mellettük a sérüléséből felépült Paolo Obradovics is csatlakozott végre hozzánk, ő hosszú ideje hiányzott a keretből. az idősebbek és a fiatalok együtt pedig remek elegyet alkotnak, szóval bizakodó vagyok.

– Idén világbajnokságot is rendeznek, Kazanyban.

– Szerintem ott leszünk a végelszámolásnál. Relatív könnyű csoportba kerültünk, Brazíliával, Kanadával, Dél-Afrikával, kötelező, hogy messzire jussunk és jól szerepeljünk.

– Az, hogy a korábbi időszak bukdácsolásának vége, az is jelzi, válogatottjuk hibátlan teljesítménnyel vezeti világliga-csoportját.

– A csoportunk annyiban speciális, hogy hozzánk sorsolták az olaszokat is, ők pedig rendezőként mindenképpen ott lesznek a nyári bergamói döntőben. Még egy kemény meccsünk van, azon minden eldőlhet: ha nyerünk Montenegró ellen, akkor biztosan részt veszünk az olaszországi szuperdöntőben. De így is kilencven százalékos az esélyünk.

– Szombaton kikaptak Benedek Tibor csapatától. Mi a véleménye a jelenlegi magyar válogatottról?

– Benedek Tibor két éve vette át a magyar válogatott irányítását, azóta nagy változásokat veszek észre a csapaton. A magyarok korábban arról voltak híresek, hogy remekelnek a támadásokban, minden idegszálukkal a gólszerzésre törekednek. Remek játékosaik vannak, jó néhány közülük a világ legjobbja. Benedek Tibor azonban új szemléletet hozott, nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, válogatottjuk egyre keményebb. Azt hiszem, ez így együtt egy még erősebb magyar válogatottat eredményez, amely sokra hivatott – persze, ha a bírók tönkre nem teszik ezt a szép játékot…

IMG_0087

Jokovics (középen, 5-ös sapkában) a magyaroknak két gólt lőtt szombaton (Fotó: Vizipolo.hu)

NÉVJEGY

Maro Jokovics

Nemzetiség: horvát

Születési idő, hely: 1987. október 1, Dubrovnik

Súly, magasság: 96 kg, 203 cm

Klubja: Pro Recco (olasz)

Pályafutás:

Válogatott: olimpiai aranyérmes (2012, London), világbajnok (2007, Melbourne), világbajnoki bronzérmes (2011, Sanghaj, 2013, Barcelona), Európa-bajnok (2010, Zágráb), világkupa-2. (2010, Nagyvárad), világkupa-1., (2012, Almaty), világkupa-3., (2010, Nis, 2011, Firenze), Mediterrán Játékok 1., (2013, Mersin)

Klub: Bajnokok Ligája-győztes (2006, Jug Dubrovnik), 9x horvát bajnok (Jug Dubrovnik), 6x horvát kupagyőztes (Jug Dubrovnik), európai Szuperkupa-győztes (2006, Jug Dubrovnik), olasz bajnok (2014, Pro Recco), olasz kupagyőztes (2014, Pro Recco)

Gy. Zs.



Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek