2018 szeptember 17.

Märcz Tamás: Szüksége volt a magyar vízilabdának erre a sikerre

Boldogan értékelt a kapitány, aki szerint ezen az úton kell tovább menni. 

Budapest, 2017. július 25. Märcz Tamás szövetségi kapitány a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Märcz Tamás szövetségi kapitány a következőket mondta a megnyert világkupa után: „Nagyon jó érzéseim voltak a vízbe ugrás előtt, éreztem a fiúkon, hogy nagyon koncentráltak és tudnak még hozzátenni ahhoz, amit az elmúlt napokban láttunk tőlük. Az első pillanatokban ugyanakkor azért érezhető volt a feszültség a két csapat között, hiszen nem lehetett tudni, ki fogja hamarabb és jobban megindítani a szekeret. Mégis az sugárzott a srácokról, hogy mindannyian ott vannak fejben és nem akarják kiengedni a sikert a kezükből – Kardos Pipi azonnal elkapta a fonalat, rögtön volt három nagyon nagy védése, és helyükön voltak a blokkok is. Mindemellett láttam a szervezettséget és a tudatosságot a támadásban is, hogy tényleg odafigyelnek és nem lehet baj ezen a meccsen. Egy olyan ausztrál válogatottat győztünk le, aki egy szinte komplett horvát csapatot ejtett ki a negyeddöntőben, aki Szerbia mellett a másik nagy esélyese volt a Világkupának, és a csoportban sem volt velük könnyű dolgunk.” – mondta a kapitány az mvlsz.hu-nak.

„Örülök, hogy sikert ért el ez a társaság és győzni tudott! Nagyon szép dolog bejutni a döntőbe, azonban nyerni még nehezebb, egy külön műfaj, de most sikerült, ráadásul egy fontos tornagyőzelmet zsebeltünk be a nyári időszak után. A rosszul sikerült kontinensbajnokságot követően elindult valami, sok mindent változtattunk, melyekre a fiúk is jól reagáltak. Az elődöntőben, a szerbek felett aratott diadal az első lépcsője volt annak a munkának, melyet nyáron, az Európa-bajnokság után kezdtünk el, ez a döntő pedig már egy újabb lépcsőfoka. Ez nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a világ legjobb csapata, hanem azt, hogy át lehet lépni realitásokat, mely ezen a tornán bizonyítást is nyert, hiszen a horvát és a szerb válogatott egyaránt magasan esélyese volt ennek a Világkupának, mégsem jutott egyik sem a fináléba. A jövőben is legalább nyolc-tíz csapat között dőlhetnek el a komoly vízilabdaesemények érmes helyezései – ezzel a sikerrel jeleztük, hogy bizony velünk is számolni kell, és nem szabad leírni bennünket. Ez egy út kezdete, magasra tettük a lécet, de folytatjuk a megkezdett munkát, dolgozunk sokat, ez pedig előbb-utóbb kifizetődik” – közölte Märcz Tamás.

„Nagyon fontos a szellemiség, hogyan állunk mi és a játékosok egymáshoz, illetve mennyire hiszünk egymásban, és abban, hogy a céljaink elérhetőek. Most működött, és reméljük, hogy a folytatásban is fog, ami nem lesz könnyű, de rajtunk nem fog múlni. Szüksége volt a magyar vízilabdának erre a sikerre, ami nem szabad, hogy nyugalmat adjon, hanem hitet, és még többre sarkalljon.” -fejezte be a kapitány.

EMLÉKEZTETETŐ:

FINA Férfi Világkupa (Berlin, döntő)
Magyarország-Ausztrália 10-4 (2-1, 2-1, 4-0, 2-2)

MAGYARORSZÁG: Kardos – Manhercz 4, Zalánki 2, Német, Jansik D., Kovács G., Pásztor 2. Csere: Jansik Sz., Mezei, Bátori 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

AUSZTRÁLIA: Dennerly – Campbell, G. Ford, L. Edwards, Younger 1, Howden, B. Edwards. Csere: Kayes 1, Hollis, Power 1, A. Ford. 1. Szövetségi kapitány: Elvis FatovicHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek