2017 január 09.

Märcz Tamás: pozitív az összkép

Háromnapos szolnoki összetartáson van túl férfiválogatottunk. A csapat szövetségi kapitányát, Märcz Tamást kérdeztük a látottakról.

Szolnok, 2017. január 6. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a csapat edzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2017. január 6-án. MTI Fotó: Bugány János

Märcz Tamás kicsit többet is kapott játékosaitól, mint, amit várt (MTI Fotó: Bugány János)

Mint ismeretes, az előző hétvégén először találkozott a válogatott a riói olimpia óta, immár az új kapitány, sydney olimpiai bajnoka tartotta az edzéseket.

Milyen az összkép az összetartásról, ilyennek tervezted?

Märcz Tamás: Abszolút, pozitív az összkép. Többet láttam, mint, amit eredetileg elképzeltem. Nem véletlen ez a húsz játékos volt behívva, hiszen nagyon gyorsan megértenek feladatokat, gyorsan feltalálják magukat. Abszolút pozitív benyomásokat keltett mindenki bennem. Mindenki rászolgált a behívóra, azt adták vissza a fiúk, amit vártam.

Voltak-e olyan játékosok, akik megleptek a teljesítményükkel?

M. T.: Volt egy-két olyan játékos, akit hírből, javaslatra vagy megérzésre hívtam be és volt egy-két olyan fiatal, aki nagyon érett játékos benyomását keltette. Neveket nem mondanék, de voltak egészen jó teljesítmények. Nem láttam különösebb problémát, hogy a játékosok itt a téli szünet után nem voltak formában. Egész jó teljesítményeket nyújtottak.

Mi lesz a következő időpont, mikor lehetőség nyílik a találkozásra?

M. T.: A Volvo Kupán lesz a következő találkozó február 10-től 12-ig. A tornán három meccs lesz Szlovákia, Montenegró és Horvátország ellen. Minimális edzési lehetőség lesz előtte. Egyből a bajnoki meccsből érkeznek majd a játékosok, ennek ellenére megpróbáljuk a legtöbb lehetőséget kihozni a mérkőzésekből.

A Volvo Kupán várható-e, hogy egy-két tapasztaltabb játékos feltűnik? 

M. T.: Mindenképpen szeretnék egy-két olyan játékost látni a Volvo Kupán a csapatban, aki most nem volt itt. Ha erre nem lesz mód, azt gondolom, ebben a húsz játékosban is van annyi fantázia, hogy kialakítsak egy megfelelő tizenhármat, de az ideális az lenne, hogyha egy-két olyan játékos, aki most nem volt itt, azt már a tornán viszontlátnám.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek