2020 november 09.

Märcz Tamás: sokszor kellett az utóbbi időben újratervezni, de…

Férfi válogatottunk szövetségi kapitánya beszélt a mostani, nem éppen egyszerű helyzetről.

Märcz Tamás az mvlsz.hu-nak elmondta:  “sokszor kellett az utóbbi időben újratervezni, de ami egyelőre fixnek tűnik, az a január 8-10. közötti világliga-meccssorozat, a FINA ugyanis ekkor rendezi meg a 2019-2020-as, mondhatjuk a 2020-2021-es sorozattal összevont esemény negyedik, ötödik és hatodik fordulóját, amely során az első napon az olaszok ellen játszunk. A tervek szerint egy helyszínen lenne az összes találkozó, de hogy hol, arról egyelőre nincs döntés. Az esemény előtt, január 3-tól négy-öt napon keresztül bő kerettel készülünk, s ebből választjuk ki a tornán résztvevő csapatot. Egyelőre nem meghatározott, hogy hány fős keretek vehetnek ezen részt. Örülnék, ha a 2019-es világliga Szuperdöntőhöz hasonlóan nem 13, hanem 15 fő játszhatna csapatonként, ami megengedné, hogy több játékost forgathassunk a három nap alatt – tette hozzá a kapitány.”

Az ötkarikás esélyekről így vélekedett Märcz: jelenleg meglehetősen nehéz jósolni, hogy melyik csapat milyen formába érkezik a tokiói olimpiára – kezdett a válaszba a kapitány. – Ami biztos, nem megszokott olimpia vár úgy a sportolókra, mint a szervezőkre, nézőkre. Igyekszünk mindenre felkészülni, amire csak lehet. Úgy készülünk, hogy mindenképp lesz olimpia. Játékosaink folyamatosan nyerik vissza kondíciójukat, formájukat és bízom benne, hogy mentálisan maximálisan felkészülve érkezünk majd a jövő nyárra. Ellenfeleink is nyilvánvalóan készülnek és biztos vagyok benne, hogy minden idők egyik legkiegyenlítettebb olimpiája vár ránk. A lendületünket értelemszerűen megtörte ez az időszak, közel egy év kimarad, ami után ismét össze kell majd szoknunk, egymásra hangolódnunk, de ugyanolyan markáns csapatot szeretnék a jövő nyáron is látni, mint amilyet januárban a Duna Arénában láthatott a közönség. A keret összetételében nem hiszem, hogy óriás változások lesznek, de az olimpiáig még több mint fél év van, addig sok minden történhet. Fontos, hogy legyen egy egészséges versenyhelyzet minden poszton, ami mindig előrelépésre ösztönzi a válogatott játékosokat, ezért a keret továbbra is nyitott – hangsúlyozta.”

„A játékosokkal ellentétben az edzők, szövetségi kapitányok néha kihagynak egy-egy hónapot, akár egy-egy évet is, így talán ránk, rám nézve ez kevésbé jelent problémát – mondta a kapitány, hozzátéve, kétségtelen, hogy jelentős hiányérzetem van, nagyon hiányzik az edzéstartás, a meccselés, de nem vagyok türelmetlen. Ez most egy különleges időszak, nekem is alkalmazkodnom kell. Szeretem testközelből látni a játékosaimat, hiszen a válogatottban lévő rivalizálás extrém intenzitásra készteti a játékosokat az edzések alatt, de erre most egy kicsit még várnom kell. Bízzunk abban, hogy minél kevesebb nem várt fordulat adódik az előttünk lévő időszakban, és hamarosan visszatér minden az eredeti vízilabda kerékforgásba!” – zárta gondolatait Märcz Tamás.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek