2017 június 25.

Märcz Tamás: megérdemelten nyertünk

Elégedett volt a kapitány a Samartzidis Kupa utolsó napján látottakkal, de tudja, sokat kell még fejlődnünk. A csapat játékosa, Török Béla értékelte az egész felkészülési tornát is.

Szolnok, 2017. január 6. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a csapat edzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2017. január 6-án. MTI Fotó: Bugány János

(MTI Fotó: Bugány János)

Märcz Tamás: „Nem könnyű a spanyolok ellen játszani, akikkel a múlt héten volt öt közös kétkapuzásunk, így nagyban kiismerte egymást a két csapat. A spanyol válogatott a jelenlegi legjobb csapatával állt fel, igyekeztünk odafigyelni az erősségeikre, megakadályozni a lefordulásaikat, ami többé-kevésbé sikerült. A zónából kaptunk egy-két elkerülhető gólt, ezt menetközben javítgattuk, s igazából a meccs végére állt össze a jó módszer. Tetszett a csapat lendülete, gyorsasága, közelről és távolról is jól átlőttük a spanyolok kezdőkapusát. Magabiztosan játszottunk, türelmesek voltunk a kiállítások megszerzése érdekében. Az emberelőny, emberhátrány az, amin még lehet javítani, illetve a hat a hat elleni védekezésben a bokkoláson. Jobban akartuk a győzelmet, talán többet is tettünk érte, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést” – fogalmazott a waterpolo.hu-nak.

Török Béla, ma két gólt lőtt a spanyolok ellen, de Facebook oldalán belement a torna értékelésbe is.: Fárasztó, nagyon intenzív napokon vagyunk túl Görögországban, de több ilyen közhellyel nem is szeretnék terhelni senkit. Ami fontos, hogy érezhetően, meccsről-meccsre lépünk előre a céljaink felé, de még egyáltalán nem tartunk az út végén. Egyre jobbak a személyes kapcsolatok a csapaton belül és a taktikai elemeket is egyre jobban sikerül elsajátítani. Nagyon örülök, hogy mind a négy mérkőzésen játéklehetőséget kaptam. Nehéz ezt megmondani, hogy a fix kerettagok hagytak-e ki meccseket, vagy azok, akiknek nem biztos a helye, de nem is az én feladatom ezen gondolkodni, igyekszem megragadni minden meccsen a lehetőséget. A mai mérkőzés elején sikerült két gólt is szereznem, ez annak is köszönhető, hogy nem csak bekkben voltam bent, hanem átkerültem kapásra, így több energiám volt a támadásokra. A cél persze az, hogy majd a védőfeladatok ellátása mellett is eredményesen tudjak játszani. A mi tornánk mellett követtük természetesen a Világliga eredményeit is, de még nem tartunk ott, hogy mélyebb elemzésekbe menjünk, egyelőre kizárólag saját magunkra kell koncentrálnunk. Kaptunk egy szabadnapot a stábtól, majd Budapesten folytatjuk a felkészülést a Vb-re.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek