2018 július 16.

Märcz Tamás kétszeresére emelné a szintet az olaszok ellen

A magyar kapitány tudja, az olaszok ellen több kell.

Budapest, 2017. július 25. Märcz Tamás szövetségi kapitány a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Märcz Tamás a grúzok elleni meccs után elmondta, fizikailag nagyon egyben volt ez a grúz csapat, a kecskeméti összecsapásunkhoz képest sokat fejlődtek, és szerintem alaposan fel is készültek belőlünk. Nem hiába Revaz Csomakidze hatalmas sztár volt, aki nagyon szépen összeszedte ezt a gárdát” – mondta a szakvezető.

“Fel voltunk készülve rá, hogy nem indul be a gépezet, de végig előttük mentünk, és ha kellett, a játékosok feljebb kapcsoltak. Azért a második negyed után már kértem, hogy a grúzok ne legyenek agresszívabbak nálunk. Ennek meg is lett az eredménye, fizikálisan bedaráltuk őket, türelmesebbek voltunk, mint az elején” – jegyezte meg.

“Azt gondolom, hogy ezt a szintet legalább kettővel szorozzuk meg, és arra lesz szükség az olaszok ellen” – tette hozzá Märcz Tamás, majd így folytatta, nem változott a stílusuk, kemény és agresszív vízilabdát játszanak, védekezésben elmennek a végsőkig, amit általában a játékvezetés is támogat, nekünk is fel kell vennünk ezt a mentalitást, és ha kell, elébe menni, azt gondolom, alkalmasak vagyunk erre – fejezte be a kapitány.

Az olaszok elleni mérkőzést szerdán 20.30-tól rendezik.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek