2018 április 07.

Märcz Tamás: fiatal a csapat és dolgozni kell

Szövetségi kapitányunk látja az olaszok elleni fiaskó utáni hibákat, és tudja, miben kell fejlődni a csapatnak. 

Debrecen, 2018. március 20. Märcz Tamás szövetségi kapitány a vízilabda férfi világliga európai selejtezõjében játszott Magyarország - Hollandia mérkõzésén a Debreceni Sportuszodában 2018. március 20-án. Magyarország-Hollandia 13-1. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Märcz Tamás: “Mindenféleképpen tanulságos, és hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Tavaly is azt mondtam, hogy szeretnék az olasz válogatottal játszani, idén meg is adatott számunkra. Kellemetlen vízilabdát játszanak – a tegnapi találkozót gyorsan lezárták, és visszatértek abba a kerékvágásba, amiben általában szoktak lenni és megszokhattuk őket. Egy agresszív vízilabda felé terelték ezt a mérkőzést, melyet általában nekik hagyni szoktak, nekünk pedig az a kötelességünk, hogy az ilyen helyzetekben alkalmazkodjunk, és emellett a saját játékunkat a legjobban tudjuk játszani, miközben ilyen nehézségekkel is megküzdünk. Nem gondolom, hogy nagyon különböző lesz majd a barcelonai játékuk, ezt a stílust fogják követni, melyből most kaptunk némi ízelítőt – nagyon jó, hogy ez az ízelítő most érkezett. Ami bennünket illet, jól lehetett látni, hogy hol voltak hiányosságaink, és miért nem tudtuk tartani velük a lépést a mérkőzés első szakaszában. Ilyen volt az emberelőnyös helyzetek kihasználása, ahol egy picivel jobban mozogtunk, de nem volt elég türelem és precizitás a befejezéseknél, míg ők meg tudták szerezni azokat a kiállításokat támadásban, melyeket értékesítettek is, az elején szinte csak így kaptunk gólt. Utána jobban zárt a zónánk, és kierőltettük azokat a lövéseket, amiket amúgy is szerettünk volna, de akkor már nagyon kinyílt a meccs és nem tudtunk visszatáncolni, miként az tegnap a görögök ellen sikerült. Fiatal a csapat és dolgozni kell, nem szabad csüggedni, ezt a vereséget pedig gyorsan helyre kell tenni, és a holnapi mérkőzéssel foglalkozni. Hiába győztük le idén kétszer is a spanyolokat, holnap egy nagyon-nagyon nehéz összecsapás vár ránk” – mondta az mvlsz.hu-nak a kapitány.

EMLÉKEZETETŐ:

Magyarország-Olaszország 5-10 (0-1, 1-4, 2-2, 2-3)

Magyarország: Nagy – Manhercz 2, Zalánki 1, Vámos, Mezei, Angyal, Bátori. Csere: Vadovics, Jansik D., Jansik Sz. 1, Bedő 1, Kovács. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

Olaszország: Del Lungo – Di Fulvio 3, Figlioli 1, Velotto 1, Echenique 1, Presciutti, Bogedas 2. Csere: Molina 1, Fondelli, Renzuto Iodice, Damonte 1, Bertoli. Szövetségi kapitány: Campagna Alessandro.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek