2018 október 24.

Märcz Tamás: ezt vártam

Szövetségi kapitányunk elégedett volt a németek elleni győzelem után, bár még talált hibákat. 

marcztamas2017vizesvb01

Látva a válogatott keretbe érkező játékosok fizikai és mentális állapotot, magát ezt a néhány napos közös gyakorlást, azt gondoltam, bármilyen erősségű német válogatott jön velünk szembe, nagyarányú győzelmet arathatunk ellene. Ezt is vártam, és örülök, hogy mindez megvalósult a mérkőzésen. Rendkívül motivált volt a társaság, a visszatérő játékosok és a nyári kerettagok egyaránt, érződött, nagyon nagy volt a várakozás mindenki részéről. Kevésbé örülök annak, hogy a végén több pontatlanságot láttam a védekezésben, a blokkok nem voltak a helyükön, nem voltunk kellően agresszívek, így kaptunk kilenc gólt a meccsen, amit soknak tartok, ezen feltétlen javítani kell. A sok lőtt gól ellenben pozitív, ahhoz képest, hogy összeszokottságról nem beszélhettünk, az látszott, bizonyos automatizmusok működnek” – nyilatkozta az mvlsz.hu-nak a kapitány.

EMLÉKEZTETŐ:

Magyarország – Németország 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)

Magyarország: Nagy V. – Zalánki 2, Jansik D. 3, Kovács G. 1, Varga D. 2, Bátori 3, Hárai 2. Csere: Jansik Sz. 1, Manhercz 1, Vámos 1, Német 1, Pohl, Kardos (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Németország: Götz – Reibel 2, Jüngling 1, Schulz 1, Stamm 2, Csuk, Restovics. Csere: Illinger, Küppers, Preuss, Strelezkij 2, Eidner 1, Thorn (kapus). Szövetségi kapitány: Hagen StammHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek