2017 december 13.

Märcz Tamás : értékes győzelem volt

A magyar válogatott kapitánya elégedett nyugtázta a világliga sikert, Märcz Tamás üzent a szurkolóknak is.

marcztamas2017vizesvb01

Märcz Tamás így értékelt a hollandok elleni mérkőzést: „Tudtuk, hogy vannak jó játékosaik a hollandoknak, és akár képesek az elején megnehezíteni a mérkőzést. Kissé pontatlanok is voltunk a zóna elleni támadásban, és elég sok helyzetünk így elment. Ennek ellenére azt mondom, az elején is úgy éreztem, hogy uraljuk a játékot, még ha nem is létünk el gólokkal. Az első két negyedben azonban abszolút bedaráltuk a holland csapatot fizikailag. A mérkőzés második felében pedig úgy éreztem, sikerült végrehajtani, amit megbeszéltünk a negyedek között. Módosítottuk a zóna elleni támadásban, és ez gólokban mutatkozott meg, onnantól kedve rengeteg lefordulás gólban mutatkozott meg. Gratulálok Vogel Somának, aki most mutatkozott be a magyar válogatottban, jó teljesítményt nyújtott! Úgy láttam, jókedvűen pólóztak a játékosok, és úgy gondolom, értékes győzelemmel zártuk ezt a 2017-es évet. És megköszönném azoknak a magyar szurkolóknak, akik szép számban itt voltak az uszodában, és buzdítottak bennünket, és köszönet azoknak is, akik távolról figyelték a mérkőzés alakulását! És megragadom az alkalmat, hogy minden vízilabda-rajongónak boldog karácsonyt kívánjak!” – fejezte be a kapitány a waterpolo.hu-nak.

Emlékeztető:

Világliga, második forduló:

C-csoport: 

Hollandia – Magyarország 6-13 (2-2, 2-3, 1-5, 1-3)
Hollandia: Wagenaar – Veenhuis, Winkelhorst, van den Burg 1, Reuten, Lindhout, Gottemaker 2, van Ijperen, Muller, B. Hoepelman, Koopman 2, Lucas 1, R. Hoepelman (kapus). Szövetségi kapitány: Robin van Galen

Magyarország: Nagy V. – Vámos 3, Salamon, Mezei 1, Jansik D., Erdélyi 3, Manhercz 1. Csere: Angyal 1, Bedő 1, Jansik Sz. 1, Kovács G. 1, Zalánki 1, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz TamásHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek