2018 február 17.

Märcz Tamás: elől kellett valamit húzni

Nagyot ment a csapat Románia ellen a második félidőben az Európa Kupa selejtezőjén. Märcz Tamás elmondta, hogy az első két negyedben mi volt a baj. 

marcztamas2017vizesvb01

A nagyszünetben még 5-4-re a románok vezettek, de ezután két 3-1-es etappal megfordítotuk a találkozót.

Märcz Tamás eképp látta a mérkőzést: „Hiába hívtuk el a figyelmet arra, hogy mennyire agresszív a román csapat, szépen belealudtunk a mérkőzés elejébe… Nem érdemtelenül vezettek, s tartották magukat három, majdnem négy negyeden keresztül. Elől kellett valamit húzni, hogy nyerjünk. Az ilyen mérkőzésen segítenek abban, hogy fejlődjünk. Nem vettük komolyan az elején, hogy velünk is megtörténhet az, ami a franciákkal megtörtént, de végül valóra vált. Utána rendeztük a sorainkat, visszatereltük a meccset abba a vonalba, amely a spanyolok ellen Hódmezővásárhelyen működött. A spanyolok ellen ebből a mérkőzésből indulunk ki, azaz nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, nem könnyű legyőzni. Láttuk, hogy nálunk is döcögött ma a szekér a grúzok ellen, de végül meggyőzően nyertek. Összeszokott, kellemetlen csapat, mindig akkor a legjobb, amikor van tét, izgalmas meccs lesz, amely építő lesz a jövőre nézve” – mondta a waterpolo.hu-nak.

EMLÉKEZTETETŐ:

Magyarország–Románia 10–7 (2–4, 2–1, 3–1, 3–1)
Vezette: Bianco (olasz), Haentschel (német)

Magyarország: Nagy V. – Manhercz K. 3, Zalánki, Vámos 2, Mezei, Jansik D., Erdélyi 3, Csere: Angyal 1, Jansik Sz. 1, Salamon, Kovács Gergő, Német. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Románia: Tic – Radu 3, Negrean 1, Fulea 1, Cretu, Ghiban, Georgescu. Csere: Szabó I. 1, Gergelyfi, Vancsik, Chioveanu 1, Oanta. Szövetségi kapitány: Dejan SztajonevicsHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek