2018 július 23.

Märcz: előjött valami a játékosokból

Märcz Tamás szövetségi kapitány továbbra is sok hibát látott a férfi vízilabda-válogatott játékában a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon, ugyanakkor örül neki, hogy a játékosokból előjött valami a hollandok 12-9-s legyőzése alkalmával.

marcztamas2017vizesvb01

“Természetesen én is láttam, hogy valami nincs rendben, de van az a szint, amikor az edző már nem tud mit tenni, nem lőhetem be én a helyzeteket” – utalt vissza a negyeddöntős válogatott szakvezetője még a csoportküzdelmekre. “Nem a világ legjobbja a holland csapat, de előjött valami a játékosokból, amit vártam. A végjátékban azért bosszantott kicsit, hogy négy-ötgólos vezetésnél kicsit jobban kellett volna uralni a meccset, ezt a rutintalanság számlájára írom, lehetett volna nagyobb arányú győzelem.”

Märcz Tamás leszögezte, a siker ellenére is sok hibát látott:
“Nem akarom, hogy a kapusaink ennyit védjenek. Sok a blokkhiba, rosszul helyezkedünk, ha szembe vagyok valakivel, ott egyszerűen nem mehetne el a labda” – mondta a tréner, aki szerint a világligában elért második hely kicsit megtévesztette a közvéleményt.

A címvédő és olimpiai bajnok Szerbia elleni negyeddöntővel kapcsolatban megjegyezte, nem ők az esélyesek, mivel a világ legjobb csapata lesz az ellenfél. Elárulta, már tavaly a világbajnokságon is szeretett volna játszani ellene, mert nagyon jó mérce lesz saját együttesének.”Nem félünk senkitől, s az olasz mérkőzéshez képest annyi szól mellettünk, hogy a szerbek játéka sokkal kiszámíthatóbb, még ha a legmagasabb szintű is” – mondta Märcz.

A találkozó legeredményesebb játékosa, Vámos Márton arról beszélt, nagy kő esett le a csapat szívéről ezzel a sikerrel, hiszen így a legjobb nyolc között vannak.”A szerbek ellen száz százalék kell, sajnos ellenük egyetlen hiba sem fér bele” – mondta Vámos.

Hasonlóan értékelt a háromgólos Zalánki Gergő:

“Védekezésben és támadásban is voltak olyan hibák, amelyek a szerbek ellen már nem férhet bele. Az emberelőnyös játékunkat is gyorsítani kell, mert ez így nagyon döcögős. De ha rendbe rakjuk, akkor lehet esélyünk.”
A válogatott kedden 17 órakor játszik a címvédő és olimpiai bajnok szerb csapattal.

Az Európa-bajnokság, keddi programja:

Negyeddöntő:
17.00 Magyarország-Szerbia
18.30 Horvátország-Montenegró
20.30 Olaszország-Oroszország
22.00 Spanyolország-Görögország

MTI-vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek