2019 február 05.

Már nem a magyar a világ legerősebb bajnoksága?

Bár a Fradi tavaly mindent megnyert és a legtöbb klasszis még mindig a férfi Ob I-ben játszhat, mégsem lehetünk teljesen elégedettek.

PRO RECCO

Meglepődve láthatjuk, hogy a Bajnokok Ligája főtáblája féltávjánál csak egy továbbjutó csapatunk van. Ha ez így marad csak a Fradi kvalifikálhatja magát a hannoveri Final Eight-be. Miközben az elmúlt évben a Szolnok csont nélküli résztvevője volt a legjobbak küzdelmeinek és az Eger is ott volt a döntőkben. Most mindkét együttesünk botladozik és nem áll továbbjutó helyen.

A legbeszédesebb adat talán, hogy az olasz együttesek közül három is ott lehet a legjobb nyolcban. A Pro Reccon kívül, a Brescia és a Sport Management is szépen menetel a legrangosabb európai kupában.

Ha BL főtábla felénél ránézünk a tabellákra elég vegyes képet látunk, hiszen a három talján, egy magyar csapat mellett, egy spanyol, egy horvát, egy görög, egy német együttes lehet ott a hannoveri fináléban.

Az Euro Kupában sem egyértelmű a magyar dominancia, hiszen az OSC úgy várhatja a Jadran Herceg Novi elleni elődöntő visszavágóját, hogy egygólos hátrányban van a magyar együttes.

A BL visszavágói ma kezdődnek, a Szolnoktól győzelmek kellenek, az Egertől már bravúrok is, hogy ott legyen a június 6-8-án megrendezésre kerülő döntőben.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek