2016 január 08.

Manhercz Krisztián: Nem készülök másképp!

Hétfőn Belgrádban megkezdi férfi válogatottunk az Eb-t. A csapat legfiatalabb játékosa, Manhercz Krisztián első felnőtt tornájára készül. Ifi világbajnokunk nem retten meg a nagy feladattól, olimpiai kvótát szerezne valamint döntőt játszana a szerb fővárosban.

Fehér sapkában a remek védőmunkát bemutató újonc, Manhercz Krisztián (Fotó: MTI)

 Manhercz Krisztián döntő és olimpiai kvóta nélkül nem szívesen jönne haza (Fotó: MTI)

“Jól érzem magam. A hétvégi Volvo kupa miatt van bennem hiányérzet, de azt le kell tudnom zárni. Most már csak pár napunk van, hogy a topon legyünk.” – kezdte oldalunknak az élete első felnőtt világeseményére készülő játékosunk, akitől természetesen azt is megkérdeztük, hogy várja a megmérettetést – “Nem készülök máshogy, épp ez benne a lényeg, hogy nem szabad úgy felfogni, hogy ez az ELSŐ. Úgy kezelem, mint akár egy utánpótlás világversenyt.”

Hétfőn a válogatott a görögök ellen mutatkozik be, ami könnyen lehet, hogy csoportrangadó lesz. A hellénekkel nem is olyan régen találkozott az együttes a világliga selejtezőjében, akkor Pátrászban négy góllal alulmaradt a csapat. A legfontosabb meccs nyilván a negyeddöntő lesz, ahol vagy a horvát vagy a házigazda szerbekkel találkozik a csapat. A 18 éves tehetséget az esélyekről is faggatuk. “Ugye a legfontosabb az Olimpiai kvóta, de szeretnénk döntőt játszani. Egyénileg meg nyilván vannak elvárásaim magamtól, de azokat most megtartanám magamnak” – fejezte be sejtelmesen a csapat legfiatalabbja.

Minden, amit tudni kell az Eb-ről!Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek