2014 június 22.

Magyar úszás napja

Megfelelőnek ígérkezik az időjárás, így a tervek szerint kerül sor szombaton a Magyar Úszás Napjára.

magyar uszas napja
A magyar szövetség tájékoztatása szerint Szabó Tünde főtitkár és Kiss László szövetségi kapitány csütörtökön egyeztetett a siófoki meteorológiai obszervatórium illetékeseivel, akik elmondták, ideális lesz az idő Balatonfüreden.

‘A pénteki hidegfront elvonulása után 23-24 fok lesz a hőmérséklet szombaton, hasonló hőmérsékletűnek ígérkezik a víz is, a füredi öböl pedig kellően védett az északi széllel szemben, azaz az úszók számára ideálisak lesznek a körülmények: mind az Európa Kupa indulóinak, mind pedig azoknak, akik a 2021 méteres táv megtételére vállalkoznak’ – idézte a MÚSZ közleménye Kiss Lászlót.

A szervezők országszerte különböző eseményekkel várják az érdeklődőket szombaton, a fő színhelyen, Balatonfüreden pedig már reggel 9 órától komoly versenyt rendeznek, mégpedig a nyíltvízi úszók 10 kilométeres Európa Kupáját. A nemzetközi viadalon, amely egyben országos bajnokság is, az olimpiai bajnok Risztov Éva, valamint az idén az estorili EK-futamon győztes Gyurta Gergely is indul, de élete első 10 kilométeres versenyén megméreti magát a medencében a háromszoros világbajnok Hosszú Katinka is. A verseny a hazai úszók számára Európa-bajnoki válogató lesz.

A program keretében – a hét év múlva esedékes magyarországi vizes világbajnokságra utalva – 2021 méteren zajlik majd az elsősorban amatőröknek szóló úszófesztivál, melyen 9.30 és 13 óra között rajtolhatnak el a vállalkozó kedvűek, akik akár Cseh Lászlóval és Verrasztó Dáviddal is együtt úszhatnak.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.