2014 december 04.

Magyar Kupa: Minden rajtra kész

A hétvégén a honi vízilabdaélet Szentesre figyel. A férfiaknál biztos, hogy nem lesz címvédés, még a nőknél a rekorder Dunaújváros megvédheti címét.

szentesi_uszoda

Szentesen borítékolható a hétvégén a telt ház (Fotó: MTI/ archív)

 

Magyar Kupa – Új helyszín, és a dicső múlt!

mksajttaj01

A kupa és az érmek (Fotó: vizipolo.hu)

Szentesre először látogat el a Magyar Kupa négyes döntője, tegyük hozzá ismét egy új uszodában debütál az esemény, hiszen tavaly a frissen átadott Szolnoki létesítmény adott otthont a rangos tornának. Az MK 1923 óta íródó történelmében ez lesz a nyolcvannyolcadik alkalom, hogy megküzdenek a csapatok. Először a férfiaknál a Ferencváros emelhette magasba a trófeát, még a nőknél a Szentes. A legsikeresebb csapat a férfiaknál az Újpest, még a nőknél a Dunaújváros, előbbi tizenkilencszer, míg utóbbi hatszor hódította el a serleget (a gyengébbik nem 2000-ben kapcsolódott be). A legutóbbi évben a férfiaknál a Szeged zsinórban harmadszor ülhetett fel a dobogó legtetejére, most biztos nem lesz meg a negyedik győzelem, hiszen nem jutott be a csapat a legjobb négybe. Érdekesség, hogy az OSC együttesének kispadján ott ül a Tisza-partiak egykori trénere, Vincze Balázs és jó néhány játékosa tette át a székhelyét a Tisza partjáról a fővárosba…

Megtörik-e az átok?

Az uszodai berkekben a már jól ismert mondást tudnánk idézni: Aki megnyeri a Magyar Kupát, az a csapat az adott szezonban nem lesz bajnok! Tény, ami tény, ha visszatekintünk az elmúlt tíz évre csak egyszer sikerült dupláznia egy csapatnak, mégpedig a 2009-es szezonban a Vasasnak, sem előtt, sem pedig utána ezt a bravúrt senkinek nem sikerült végrehajtania.

Az első nap a férfiaké lesz a főszerep

A Honvéd – OSC találkozóval indul útjára holnap minden, hogy aztán a bajnoki címvédő Eger és az utóbbi években ezüstérmek garmadáját begyűjtő Szolnok mérkőzése igazi csemegét szolgáltasson. Szombaton a nők is megkezdik a menetelést. A BVSC a címvédő Dunaújvárossal mérkőzik, az Eger pedig az UVSE együttesével találkozik. Vasárnap pedig a finálékat rendezik! A pontos programot már tudjuk, csak egy kérdés maradt, vajon idén mely csapatok örülhetnek majd női és férfi fronton? – a választ vasárnap este megtudjuk.

Az érintettek véleménye:

Hogyan látja helyzetét a Honvéd a Magyar Kupa előtt? Milyen esélyekkel vágnak neki a női csapatok a hétvégének? Kattinson IDE

Mi lehet az OSC előnye a Magyar Kupára? Kattintson IDE

Hogyan vélekednek a szolnokiak a Magyar Kupáról? Kattintson IDE!

Megszólaltattuk az egrieket is, kattintson IDE!

 

Vízilabda Theodora Magyar Kupa, négyes döntő:

December 5., péntek: (Férfiak, Elődöntők):

17:45 RacioNet-Honvéd–A-Híd OSC-Újbuda
19:35 Zf-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép

December 6., szombat: (Nők. Elődöntők):
 
16:00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola
18:00 ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál

December 7., vasárnap:
 
17:10 Theodora Magyar Kupa női döntő
19:00 Theodora Magyar Kupa férfidöntő

(a mérkőzések a Digi Sport közvetíti majd)

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek