2015 február 09.

Lukács Gergely: Nem sok időm volt gondolkodni, de nem is volt min

Elkerülné a kiesést, sőt már az alapszakaszban kivívná a bentmaradást csapatával a Pécs új vezetőedzője. Lukács Gergelyt kérdeztük a terveiről…

lukacsgergelí04 

“Izzanak a drótok” – mondta a férfi Ob I-ben szereplő mecsekaljaiak új trénere, mikor megkérdeztük sokan keresték-e már a mai nap. Már két évtizede van benne a magyar vízilabda (pécsi) életében, így meg sem lehetett talán lepődni, hogy ő váltotta Bereczki Miklóst a csapat kispadján.

Lukács Gergely, a vizipolo.hu-nak:

– Péntek délután kaptam a felkérését, nagyon sok időm nem volt gondolkodni, de nem is nagyon volt min. Húsz évet játszottam ebben a csapatban, 15 éve edzősködöm az utánpótlásban, 2009 óta szakág vezető vagyok. Mindig is egy gyerekkori álmom volt, hogy Ob I-ben edzősködjek. Azt nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar el fog jönni, azt sem, hogy ez szezon közben, de ha már itt volt ez a lehetőség, akkor állok elébe.

– Miben maradtál az elnök úrral?

– Az utánpótlás feladataimat továbbra is ellátom, hiszen pár éve a PSN Zrt-t vezérigazgatóként irányító Vári Atillával és De Blasio Domenicoval elkezdtünk egy komoly projektet itt Pécsen vízisport-osztályokkal, ami szép jövőt jelenthet a pécsi vizes sportoknak. Aztán szezon végén értékeljük, reméljük a pozitív dolgokat is, és ha mind a két fél úgy látja jónak, folytatjuk a közös munkát.

– Megtartottad már az első edzésedet, hogy fogadott a csapat?

– Nagyon jól fogadtak, profin viselkedtek a fiúk, úgyhogy pozitívak az első benyomásaim. Az a fixa ideám az utánpótlásban is ezt követtem, hogy szeretnék egy nagyon egységes igazi csapatot kovácsolni a fiúkból, akik nemcsak mondva, hanem tettekben is nagyon odateszik magukat. Továbbá még szeretném, ha a pécsi közönség is egy ilyen csapatot láthatna meccsről-meccsre, ha még eredményben az elején nem is, de azt lássák, hogy mindent megtettek az adott találkozón a srácok.

– A Debrecen jön utána pedig a Kaposvár, mit vársz?

– Nagyon kicsik a különbségek ez jól látszik egyes csapatok között. Úgy készülünk erre a két mérkőzésre, hogy győzni szeretnénk. A Kaposvárról még nem is nagyon szeretnék beszélni, hiszen a Debrecen lesz az első ellenfél. Azt kértem a fiúktól is, hogy ne kezdjenek el számolgatni, hogy ezt kell megverni vagy azt, mindig a következő ellenfélt kell nézni, nyilván súlyozva.

– A cél a bentmaradás?

– Igen, ezt szeretnénk minél hamarabb stabilizálni. Nyilván az a tízedik hely, ami a bentmaradást jelenti, minden alsóházi csapat ezért küzd, de ha ez nem sikerül, akkor egy kemény rájátszás lesz a bentmaradásért. De szeretnénk minél előbb végezni az alapszakaszban, hiszen a bent maradásra nagyon nagy szüksége van a pécsi pólós életnek. Arról nem is beszélve, hogy egy Ob I-es csapat motivációs bázist jelent az itt sportoló 120 gyerek számára, ami gyakorlatilag létkérdés.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek