2017 február 07.

LEN Bajnokok Ligája: A-Híd OSC Újbuda-Olympiacos

A Bajnokok Ligája 5. fordulójában az OSC a csoportot vezető Olympiacos Piraeus otthonában száll vízbe.

OSC_Olympiacos

Úton a mérkőzésre (fotó: OSC)

A görög csapat eddig egy Szolnok ellen begyűjött döntetlennel és három győzelemmel áll a csoport élén, az OSC-nek hatalmas lépéselőnyt jelentene a Brescia-val szembeni párharcban, ha pontot szerezne idegenben.

Drasko Brguljan a találkozó előtt így értékelt:  Nehéz meccs lesz, az Olympiacos nagyon jó csapat, rengeteg jó játékossal. Szerintem van esélyünk, bátran kell ellennük vízbe ugranunk.

Az már rögvest a találkozó elején látszott, hogy az Olympiakosz–OSC meccsen minden egyes ítéletért meg kell küzdeni. A játékvezetők nem adták könnyen az emberelőnyöket, viszont legalább következetesek voltak, ezért is bizonyult különösen értékesnek, hogy Vincze Balázs együttese az első két emberfórjából kettőt lőtt be – mindkétszer Bátori Bence volt eredményes.

A szélső második góljával 2–1-re vezetett a beteg Salamon Ferencet nélkülöző magyar együttes a második negyed elején, utána viszont nyolc percen keresztül nem kapott gólt az Olympiakosz. Közben pedig hármat is lőtt, így hiába hárított ötméterest Bisztritsányi Dávid, mivel a túloldalon Josip Pavic is halmozta a bravúrokat, az OSC kezdett nehéz helyzetbe kerülni.

A harmadik negyedben 4–3-ra jött fel az OSC, csakhogy alig egy percig sikerült ezt az állást tartani, mert Jannisz Funtulisz szerzett akciógólt. Aztán amikor újabb OSC-fór maradt ki, majd talált be az ellentámadásból az Olympiakosz, akkor eldőlni látszott a mérkőzés, Konsztantinosz Genidunisz gólját követően pedig el is dőlt.

Olympiakosz Pireusz (görög)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–4 (1–1, 2–1, 4–1, 0–1)
Gólszerzők:
Milonakisz 2, Funtulisz 2, Geniduniasz, Buslje, Pontekiasz, ill. Bátori 2, Seman, Nikics

 

(süti)

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.