2017 május 29.

Lehullt a lepel – Íme, a Fradi bombaerős kerete

Olimpiai bajnokok sora érkezett a zöld-fehérekhez. Heten érkeztek és heten távoztak az együttestől…

fradisajttaj20170529

Fotó: Ferencvárosi Torna Club /facebook

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a Ferencváros 2017-2018-as csapatát.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rátettek még egy lapáttal a csapatnál. Vámos Márton és Varga Dénes Szolnokról, Nikola Jaksics a Partizánból és Slobodan Nikics az OSC-től érkezett. Utóbbi három játékos olimpiai bajnok. Az érkezők sora itt még nem ért véget, hiszen Manhercz Krisztián is jövőre zöld-fehér sapkát fog húzni, úgy mint Német Toni és Sedlmayer Tamás.

Az érkezők mellett vannak távozók is. Mint korábban megírtuk Tóth Márton két szezon után elhagyta a csapatot és Marko Avramovics sem a Népligetben fog szeptembertől játszani.

Varga Dénes, a sajtótájékoztatón kifejtette: 30 éves vagyok, szeretnék gondolkodni abban, hogy mivel foglalkozom játékospályafutásom után. Kiemelten kezeltem a Fradi megkeresését, hiszen a legkiemelkedőbb múltú csapatról van szó. A játékosállomány alkalmas arra, hogy megvédje az Eurokupa címet és előrébb lépjen a bajnokságban. Ez a döntőt és az aranyérmet is jelentheti.

Vámos Márton elmondta, budapesti gyerek vagyok négy évet játszottam a Szolnokon, úgy éreztem eljött a változás ideje. Ez egy jó csapat lesz, de idő kell, hogy összeszokjunk.

Szeretnék minél tovább eljutni a csapattal. A legjobb játékosok fognak játszani együtt. Nagyon várom már a következő szezont – tette hozzá Slobodan Nikics.

Manhercz Krisztián hangsúlyozta: a Fradi mindig is szimpatikus csapat volt számomra. Tetszett az az építkezés, ami folyt az elmúlt időszakban a csapatnál. Eredményeket akar elérni, mind a magyar, mind pedig a nemzetközi kapaporondon. A döntésemben szerepet játszott, hogy kiváló játékosokkal és szakmai stábbal dolgozhatok együtt, aki Európa elitjébe tartoznak.

Egyénileg mindenképp az a célom, hogy be tudjak kerülni a felnőtt válogatottba. Csapatszinten pedig a döntő és a győzelem. – fűzte hozzá Sedlmayer TamásNémet Toni elmondta: Nagyon tetszett, hogy Varga Zsolt bízik benne. Mivel hárman vagyunk centerek, nagy harc lesz a helyekért. Nikola Jaksics a Partizán Belgrád játékosa videóüzenetben köszöntötte a jelenlévőket és mondta el terveit.

Az érkezők mellett távozók is vannak, heten is, de ketten mégis maradnak, hiszen Nyéki Balázs mint másodedző folytatja a csapat mellett, és Katonás Gergő is utánpótlás tréner lesz. Végleg távoztak a csapattól Marko Avramovics, Marko Cuk, Tóth Márton, Dőry Farkas és Vogel Simon.

A Ferencváros 2017-2018-as kerete:

Kapusok: Gárdonyi András, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Jansik Szilárd, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Nikola Jaksics, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Slobodan Nikics, Stefan Mitrovics. Szirányi Balázs, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga DénesHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek