2015 július 22.

Legjobbjuk nélkül játszanak a vb-n az ausztrálok

A nemzetközi szövetség (FINA) elutasította a kérelmet, így hiába kapta meg az ausztrál állampolgárságot, az OSC játékosa, Joseph Kayes nem vehet részt a jövő héten kezdődő világbajnokságon.

Water Polo players Aaron Younger and Joe Kayes who will play for the Fremantle Mariners against rival West Australian team Perth Torpedoes at Bicton Pool this Friday night.

Younger (Szolnok, bal oldalt) ott lehet, Kayes még nem, készülhet az olimpiára

A procedúra júniusban zárult le, akkortól mondhatta el magáról az OSC centere, hogy ausztrál állampolgár. Új-Zélandon született, a szíve mindig is a kivikért fog dobogni, ezt többször elmondta, de nagy vágya egy világeseményen részt venni, olimpián, világbajnokságon. Mint megírtuk, pár napja Elvis Fatovic ausztrál szövetségi kapitány be is rakta utazó keretébe, abban a reményben, a FINA is áldást adja erre. Most kiderült, hogy nem. A nemzetközi szövetség szerint hiába az állampolgárság, még nem jogosult új csapatában pólózni. Az ausztrálok a nemzetközi sport döntőbírósághoz fordulnak, de bármi lesz is az ítélet, a vb-re már aligha mehet Kayes. “A világ egyik legjobb centere” – aposztrofálták az ausztrál lapok Kayest, nagy most odaát a felháborodás.

Gy. Zs.

Fotó: au.news.com


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek