2018 július 17.

Különleges vendégségben járt férfiválogatottunk

Kovács Barnabás, Barcelona magyarországi főkonzulja meghívásának eleget téve hétfő este újságírók kíséretében egy magyar tulajdonú étterembe látogatott a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Barcelona, 2018. július 16. Kovács Barnabás barcelonai fõkonzul (j2) beszél a férfi vízilabda-válogatott fogadásán Barcelonában a magyar tulajdonosok által üzemeltetett Futballáriumban 2018. július 17-én. Mellette Marcz Tamás, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (j), illetve Büki Péter (j3) és Beke Erika (j4), a Futballárium tulajdonosai. MTI Fotó: Illyés Tibor

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

A legendás Camp Nou Stadiontól néhány száz méterre található Futballáriumban Kovács Barnabás hangsúlyozta, a katalán fővárosban különösen ügyelnek arra, hogy az ideérkező magyar sportolókat – legyen szó akár vízilabdáról vagy kézilabdáról – az itt élő honfitársaik lehetőleg a helyszínen buzdítsák. Hozzátette: a szerdai, olaszok elleni rangadót ő is a Piscines Picornellben szurkolja majd végig.

A főkonzul hangsúlyozta, bízik benne, hogy a magyar válogatott Európa-bajnokként térhet majd haza.

A Futballáriumot eredeti magyar és külföldi sportereklyék díszítik, a falakon többek között az Aranycsapat, valamint a Barcelona legendás magyar triójának – Kubala Lászlónak, Kocsis Sándornak és Czibor Zoltánnak – portréja látható. Emellett például a katalán sztárcsapattól az idény végén távozott Andrés Iniestának dedikált mezeit, valamint borait is meg lehet itt találni. A rendkívül hangulatos és sportos étterem tulajdonosai, Büki Péter és Beke Erika ötödik éve üzemeltetik a Futballáriumot, amely óriási népszerűségnek örvend elsősorban a magyar és külföldi futballrajongók között, ráadásul jó ideje már a klubbal is együttműködnek – sociok, azaz pártoló tagok a Barcánál.

Az étterem kedden (ma) az Európa-bajnokságon címvédőként szereplő női válogatottat is megvendégeli azt követően, hogy 15.30 órától a szerbekkel játszik.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek