2017 március 16.

Közel az olasz válogatotthoz a vízilabda Messije

Újabb játékost csábított el az olasz válogatott, vélhetően nem kell sokat várnia bemutatkozására.

Spain s Gonzalo Echenique Saglietti reacts after scored against United States during their men s water polo preliminary round match at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro  Brazil  Monday  Aug  8  2016   AP Photo Sergei Grits

(Fotó: Sergei Grits)

A La Gazzetta dello Sport kész tényként közölte januárban, hogy már a papírmunkát intézik Gonazalo Echenique (26) honosítása ügyében.

Most pedig, a csapattársa, Willy Molina beszélt arról a waterpolista.com-nak, hogy közel van a játékos az olasz válogatotthoz.

Echenique, vízilabda Messije – még a Barceloneta együttesében játszott, mikor elnevezték így a balkezes bombázót – pályafutása egészen érdekes.

Mint ismeretes, Rosariban született, majd Európában, a Barcelonetában játszott, a katalán csapattal Bajnokok Ligáját nyert a 2013/2014-es szezonban. Kölcsönben egy idényt lehúzott a Jug Dubrovnikban, ahol tavaly szintén BL címet ünnepelhetett. A nyáron a Pro Recco visszarendelte, így már az olasz sztárklubot erősít. Innentől sejthető volt, hogy elindul lassan a honosítása is a nyáron még a spanyol válogatottal a riói olimpián szerepelt játékosnak. A nemzetközi előírások kikötik, hogy minimum egy évet abban az országban kell játszani, ahol majdan később válogatott lesz egy pólós, ez is hamarosan teljesülni fog.

Tudvalevő, nem ő lenne az első, akit honosítanának a taljánok, egy éve Michael Bodegas a francia válogatottat hagyta el az olaszok kedvéért, de említhetjük Pietro Figlioli sztoriját is, aki Rio De Janeiroban született, majd hat évet játszott az ausztrál válogatottban, de 2009-től az olasz sapkát húzhatta fel. A nyáron pedig emlékezhetünk rá, Xavi Garcia már nem spanyolként, hanem “horvátként” ugrott a vízbe Rióban.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek