2017 január 19.

Komlósi Péter: nem csak a mi kezünkben van a sorsunk

Debrecenben még nem tettek le a felsőházba jutásról, bár Komlósi Péter és a csapat tudja, ehhez nagy hajrá szükséges és a riválisoknak is botlani kellene. A jelenről, és a jövőről beszélgettünk a vezetőedzővel.

debrecen2016112301

A Debrecen mindent megtesz a hátralévő négy alapszakaszbeli meccsén (Fotó: dvse/facebook)

Matematikai esélyünk még van a felsőházba jutni – húzta alá Komlósi Péter oldalunknak – Azt sajnálom, hogy a két Vasas elleni rangadónk egy-egy góllal ment el. Talán az alakulhatott volna szerencsésebben. A Pécs ellen elvesztett két pont, most már látjuk, hogy nem volt a véletlen műve, hiszen a Szeged ellen is döntetlenezett a mecsekaljai gárda valamint most a Vasassal szemben győzött – fogalmazott a vezetőedző.

A cívisvárosiak trénere elmondta, a most hétvégi bajnokin mindenképp kell a győzelem, ha a felsőházi álmaikat életben akarják tartani, hiszen három egységre vannak a Szegedtől, ami az A-csoport 4. helyét, azaz legjobb nyolcba jutást érne. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem csak a mi kezünkben van már a sorsunk, szükségünk van a riválisaink botlására is. A Pécs meccs lesz első körben a legfontosabb. Aztán a Szolnok, OSC majd a Szeged ellen zárjuk az alapszakaszt. Utóbbi jobb csapat nálunk, de hátha ki tudnak fogni ellenünk is egy rosszabb napot, mint ahogy már megtették. Legalább hat pontot kellene szereznünk ebből a négy meccsből, hogy megmaradjon a sanszunk a nyolcba kerüléshez – fogalmazott Komlósi, majd így folytatta:

“Úgy érzem, a csapat többre is képes lehetett volna.”

De azt is el kell ugyanakkor ismernem, hogy kevés idő volt arra, hogy összecsiszolódjunk. November közepére már sok minden eldőlt, amikor szeptemberben kezdődött csak a bajnokság. Nekünk jobban kedvezett volna a régi rendszer, mikor tavasszal van egy rájátszás, és előtte mindenki játszik mindenkivel – vélekedett a tréner.

Decemberben mint mi beszámoltunk róla, szóba került, hogy változik a csapat.

“Februárban, az alapszakasz után lesz végleges döntés ezügyben.”

A következő hónapban fogják újragondolni a koncepciót. Ez függ attól, hogy a gárda bejut-e a felsőházba vagy az alsóházban fog-e játszani – mondta Komlósi.

A nyáron Varga Tamást váltotta a tréner a Debrecen kispadján, kíváncsiak voltunk, hogy érzi magát első szezonjában vezetőedzőként. Nagyon sok új impulzus ért. Úgy gondolom, nagyobb rutinnal nemcsak a napi teendők mentek volna jobban, hanem a szakmai munka is – ismerte be Komlósi Péter, aki azt is bevallotta, hogy a karácsonyi szünet után, jó érzés volt visszajönni, mert már hiányzott a légkör.

(vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek