2019 augusztus 30.

Kiss Gergely megindítóan emlékezett meg az athéni olimpiai győzelemről

Tizenöt év után is elevenen él a 2004-es ötkarikás döntő háromszoros olimpiai bajnokunkban.

Fotó: MTI / Czagány Balázs archív

Mint ismeretes  augusztus 29-én volt tizenöt éve, hogy Athénban felállhatott a dobogó legfelső fokára férfi vízilabda válogatottunk, ennek aprpóján emlékezett KIss Gergely a fényes győzelemről.

“Ezen a délutánon, 15 éve ilyenkor megvalósult az, amiről kisfiúként álmodni sem mertem volna: kétszeres olimpiai bajnokká váltam!
Életünk legtöbbet emlegetett meccse ez a döntő, egy kivételesen tehetséges, szorgalmas és összetartó generáció győzelemre született korszakos kiválóságai harcoltak Magyarországért. Nem tudom kifejezni azt a mérhetetlen tudást, amit nap mint nap akár egy mezei edzésen láthattam, megélhettem BAJTÁRSAIM oldalán!!!
Mind a 7 meccsünket megnyertük Athénban, kétszer győztük le az ezüst- és a bronzérmest is. A VB és a két Világliga elsőség 2003 nyarától felkészített minket a tudatra, hogy Athénban bármire képesek lehetünk. Négy aranyat nyerni 13 hónap alatt nem lehet akárkinek. Egyszerre vagyok elfogult és realista is, ha kimondom: minden idők top 3 Csapata közé tartozik a 2004.08.29-én győztes MAGYAR CSAPAT! Mert a vízilabda tudás mellett a sportemberi nagysága is elképesztően magas szinten mérhető csak! Köszönöm szépen Fiúk, hogy ott lehettem Veletek! És hálás vagyok, @familymanager7, hogy támogattál mindenben az úton!
@tommaso5 @steveestevoo @szecs1zoltan @biros_peter @vargatamas @dns_kmn @rajmund.fodor #hungary #athens2004#olympics #champion #sport #victory #mik #waterpolo #bestHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek