2016 május 16.

Kialakult a Világliga szuperdöntőjének mezőnye

Az Interkontinentális tornát az Egyesült Államok nyerte, a döntőben megfordítva a találkozót Ausztrália ellen. A helyosztók után azt is kiderült, mely csapatok lesznek ott a kínai szuperdöntőben.

usainterkontinentalistorna2016

Yokohamában megtartották az Interkontinentális selejtezőt. Érdekesség, hogy a hat együttesből csak egy nem kvalifikált a szuperdöntőre, hiszen az első négy együttesen kívül Kína – a házigazda jogán – már résztvevője volt a szuperdöntőnek.

Nos, a helyosztókra az is eldőlt, hogy Kazahsztán nem lesz ott Huizouban. A döntő és a bronzmeccs is egyetlen góllal dőlt el. Az Egyesült  Államok nyakába akasztották az aranyérmet, míg az ausztráloké lett az ezüst. A bronzérmet pedig a brazilok szerezték meg Japán előtt.

Férfiválogatottunk nem kvalifikálta magát a június 21. és 26. között megrendezendő Szuperdöntőre, hiszen a az európai selejtező csoportban a görögök egyetlen góllal jobbak voltak nálunk.

Az Interkontinentális torna végeredménye: 1. USA, 2. Ausztrália, 3. Brazília, 4. Japán, 5. Kazahsztán, 6. Kína

A Világliga Szuperdöntőjének résztvevői: USA,  Ausztrália, Brazília, Japán, (Az Interkontinentális torna első négy helyzettje),  Kína (házigazda jogán), Szerbia, Olaszország, Görögország (Az európai csoportok első helyzettjei)

Az Interkontinentális torna helyosztói:

Döntő:

USA-Ausztrália 10-9 (3-3, 2-1, 2-4, 3-1)

USA: Moses, Kimbell, Vavic, Obert, Roelse, Cupido 3, Samuels 3, Azevedo 2, Bowen, Bonanni 2, Smith, Mann, Baron. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicic

Ausztrália: Stanton, Campbell, Ford, Cotterill 3, Power, Gilchrist 1, Roach 3, Martin, Swift 1, Emery, Howden 1, Edwards, Dennerley. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

Bronzmérkőzés:

Brazília – Japán 13-12 (3-1, 3-4, 2-4, 5-3)

5. helyért:

Kazahsztán-Kína 16-7 (4-2, 3-1, 5-3, 4-1)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek