2016 október 21.

Kezdődik a kapitányi casting – Mutatjuk a lehetséges jelölteket

A megüresedett férfi szövetségi kapitányi posztra több jelölt is lehet. Számba vettük, kik lehetnek a legesélyesebbek.

ferfi valogatott belgrad02

Ki fogja irányatani a válogatottat?

Mint ismeretes tegnap jelentette be Benedek Tibor, hogy nem pályázik a szövetségi kapitányi posztra. Mi pedig számba vettük az esetleges jelölteket.

Előbb új elnökséget kell választani

Holnap azaz szombaton a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújítást tart, ahol megválasztják az új elnököt és az elnökséget. Az új testület két lehetséges út között dönthet, vagy megpályáztatja a kapitányi posztot vagy felkér valakit. Mindkettőre láttuk már példát, tavaly Bíró Attilát felkérte a szövetség, míg négy évvel ezelőtt Benedek Tibor pályázat útján nyerte el a pozíciót. Vélhetően most is pályázatot fog kiírni a szövetség.

A sajtóban már több lehetséges utód is megjelent. Kemény Dénes és Csapó Gábor is több személyt alkalmasnak tart a pozícióra. Kemény “kedvetlen lenne” ha külföldi kapitány lenne a végső befutó.

Sok név felmerült, de…

Ha a magyar vonalon maradunk számos szakember nevét lehet hallani a zuhanyhíradókban. Ilyen például Gerendás György és Horkai György. Előbbi már négy évvel ezelőtt sem pályázott és több interjúban kijelentette, hogy nem kíván élni az esetleges lehetőséggel. Horkai néhány éve tért vissza a vízilabda vérkeringésébe. Utánpótlás kapitányként jól ismeri a jövő generációját. Új név lehet Gyöngyösi András, aki 2012-ben már pályázott. Legutóbb a Debrecen vezetőedzője volt, most külföldön dolgozik. A Szolnok szakmai igazgatója Kovács István nevét is hallani, csak úgy mint az Eger vezetőedzőjét is, Dabrowski Norbertét.

A legesélyesebb pályázók lehetnek…

marcz-tamas-utanpotlassport

Märcz Tamás jelenleg a BVSC-nél vezetőedző (Fotó: utanpotlassport.hu)

Märcz Tamás és Vincze Balázs. Előbbi a BVSC jelenlegi trénere utóbbi az OSC-é. Märcz 2014 októbere óta irányítja a vasutas együttest, a 42 éves szakembernek ez az első klubja edzőként. A 2000-ben játékosként olimpiai bajnoki címet szerzett szakember tavaly nagy sikert érte el az együttesével, azzal, hogy az ötödik helyen zárta a bajnokságot a csapattal. A tradícionális utánpótlásneveléssel foglalkozó klub, ahol nincsenek idegenlégiósok sem kivívta az Euro Kupában való indulást, itt már tovább is jutott az első körből. Nem mellesleg neve felmerült a tavalyi női szövetségi kapitányi kérdéskor.

 

vincze_balazs_universiade_mefs

Vincze Balázs az Universiadén is bizonyított (Fotó: MEFS.hu)

Vincze Balázs dolgozott a BVSC vezetőedzőjeként is, de a legnagyobb sikereket a Szegeddel érte el, hiszen a Tisza-parti együttessel háromszor lett Magyar Kupa-győztes. Az OSC élére 2014-ben nevezték ki, a 49 éves szakember a bajnokság döntőjébe vezette az együttest a tavalyelőtti szezonban. Vincze a legutóbbi két Universiadén irányította a férfi válogatottat is. A 2013-as kazanyi viadalt megnyerte az együttessel, de Gwangjuban sem adta alább, így két aranyéremmel is bizonyította vezetői rátermettségét. Tegyük hozzá, négy évvel ezelőtt ő is pályázott a kapitányi posztra.

Kiváncsian várjuk az elkövetkezendő napok, hetek történéseit.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek