2015 augusztus 03.

Kétkapuzással edző magyarok, agresszív játékra készülő olaszok

Kedden 19.10-kor az olaszokkal találkozik Kazanyban férfiválogatottunk. A tét a négy közé jutás. Benedek Tibor csapata eddig mindhárom mérkőzését megnyerte a világbajnokságon.

2667856 29.07.2015 Слева направо: Миклош Гор-Надь (Венгрия), Балаш Эрдели (Венгрия), Даниэль Варга (Венгрия) и Денес Варга (Венгрия) во время матча первого предварительного раунда по водному поло среди мужчин между сборными ЮАР и Венгрии на XVI чемпионате мира по водным видам спорта в Казани. Константин Чалабов/РИА Новости

A hétvége kétkapuzásokkal telt a magyar férfiválogatottnak, szombaton a horvátokkal, vasárnap a görögökkel edzett egy jót Benedek Tibor csapata. Szükség volt erre, hiszen a csoportmeccsek során nagyon gyenge ellenfelekkel mérkőztünk, így ideje volt újra megtapasztalni, hogy erősebb válogatottak is várnak még ránk, mint a dél-afrikai vagy az argentin.

A horvátokkal két negyedet játszott a csapat, merthogy az erős edzések mellett ez éppen elég volt. A görögök elleni találkozót a helyszínen tekintette meg a nagy rivális szerb válogatott is. Dejan Szavics együttese majd az amerikaiakkal küzd meg a négybe jutásért. Nagy meccs várható, ne feledjük, nyár elején a két csapat tengerentúli felkészüli tornáján az amerikaiak négyből négyszer ütötték meg a szerbeket.Az amerikaiak kapitánya a volt szerb mester, Udovicsics. – Nagy meccs lesz, és nagy megtiszteltetés lesz ellenük játszani  – mondta el Udovicsics. – Mindenkit jól ismerek a szerbek közül. Fiatal csapatomat az a tény, hogy a szerbekkel játszhatunk az elődöntőért, nagyon felspannolja.

Szavics mester röviden értékelte az esélyeket a szerb szövetség honlapjának: – Egyre magasabb a színvonal, az ausztrálok, görögök, amerikaiak, brazilok előretörése jót tesz a pólónak. Persze a hagyományos nagycsapatoknak nem kedvez – tette hozzá. Az már magyar vonatkozás is, hogy utolsó mondata így szólt: – A legjobban eddig az olasz csapat játéka tetszett.

Mint ismert, holnap a magyar válogatott az olaszokkal találkozik a négy közé jutásért, 19.10-től. Az olaszok Kanadát gyűrték le a 8 közé jutásért. Aicardi így nyilatkozott a magyarok elleni derbiről: – Nemcsak a védők, az egész csapat nagyon erős, de mi a tétmeccseken mindig nagyon jól muzsikálunk, ebben bízhatunk – mondta el az olaszok játékosa. – Nincs bennünk félelem, a legjobbat fogjuk kihozni magunkból.

Ettől függetlenül érezhető némi óvatosság az olasz lapok híradásaiban, mégiscsak a regnáló bajnokkal, az Európa-bajnoki ezüstérmessel kell megbirkózniuk. Velotto például hozzátette: – Agresszíven és a legnagyobb koncentrációval kell játszanunk a sikerhez!

Bízunk benne, hogy még ez sem lesz elég ellenfelünknek…

Augusztus 4., kedd:

A 15-16. helyért:

8.30: Kína-Argentína

A 13-14. helyért:

9.50: Oroszország-Japán

A 9-12. helyért:

11.10: Kanada-Kazahsztán
12.30: Brazília-Dél-Afrika

Negyeddöntő:

16.30 Horvátország-Montenegró
17.50 Görögország-Ausztrália
19.10: Magyarország-Olaszország
20.30: Szerbia-Egyesült Államok

Gy. Zs.

Fotó: kazan2015.com


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek